Reseptit
30-60 min
4
Kiitos

Savoijinkaalimureke

Perinteinen jauhelihamureke kääritään mehevään savoijinkaalikuoreen. Tällä murekkeella lähtee suurempikin nälkä.

Ainekset

Lisää kauppalistalle
1 savoijinkaali
Mainos

Mureke:

500 g naudan- tai lampaanjauhelihaa
1 dl korppujauhoja
2 dl omenamehua
1 sipuli silputtuna
1 dl esikäsiteltyjä suppilovahveroita tai mustia torvisieniä
voita tai muuta paistorasvaa
2 valkosipulinkynttä
0.5 dl silputtuja, vihreitä oliiveja
1 tl suolaa
mustapippuria myllystä
1 tl paprikajauhetta
0.5 tl basilikaa
0.5 tl oreganoa

Valmistusohje

Herkullinen savoijinkaalimureke valmistetaan näin:

1. Irrota savoijinkaalista 4–6 isointa, ehjää lehteä, ohenna lehtiruoteja terävällä veitsellä ja kiehauta lehtiä runsaassa vedessä 1–2 minuuttia. Huuhdo lehdet kylmällä vedellä värin säilyttämiseksi. Valuta lehdet ja vuoraa niillä pitkänomainen leipävuoka.

2. Sekoita korppujauhot ja omenamehu. Anna jauhojen turvota mehussa. Silppua sienet ja sipuli ja kuullota ne voissa pannulla.

3. Sekoita jauheliha, muna, sipulisieniseos, oliivisilppu sekä mausteet korppujauhoseokseen.

4. Lusikoi murekeseos vuokaan kaalinlehdille. Taita vuoan reunan yli ulottuvat lehdet pinnan peitoksi. Kypsennä vuokaa 200-asteisessa uunissa noin 50 minuuttia. Anna jäähtyä ja kumoa savoijinkaalimureke vadille.

Raadin kommentti: Kaalin sisuslehdet voi myös keittää ja silputa murekkeen joukkoon.

Ohje: Kaija Nieminen

Katso myös: Pähkinäinen jauhelihamureke ja lammas-kaalikääryleet

Katso myös Anna.fi: Keväinen kaalipata

Keskustelu

Kommentoi juttua: Savoijinkaalimureke

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X