Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Savukalasalaatti

Savukalasalaatti toimii juhlien pitopöydissä ja vaikkapa saunan jälkeisenä iltapalana. Suosi kotimaista kalaa. Savulahna sopii loistavasti salaattiin. Pienet varhaisperunat ovat oivallisia perunasalaatissa, eikä niitä tarvitse pilkkoa. WWF:n kalaopas auttaa tekemään vastuullisia kalavalintoja.

Valmistusaika
yli 60 min
Annosmäärä
10  annosta

Ainekset

Savukalasalaatti:

  • 20 keskikokoista varhaisperunaa
  • 1 punasipuli
  • yht. n. kourallinen ruohosipulia ja tilliä
  • 120 g smetanaa
  • muutama tippa savuaromia (Liquid smoke)
  • 2 tl sitruunamehua
  • 1 tl suolaa
  • valko- tai mustapippuria myllystä

Lisäksi:

  • 800 g savulahnaa (tai muuta kotimais- ta kalaa)
  • n. 10-15 isoa kaprista

Valmistusohje

Savukalasalaatti syntyy näin.

1. Pese 20 keskikokoista varhaisperunaa hyvin. Keitä kypsiksi ja anna jäähtyä. Riippuen perunoiden koosta, kuutioi ne tai jätä pienet perunat kokonaisiksi.

2. Hienonna 1 punasipuli ja yhteensä noin kourallinen ruohosipulia ja tilliä. Sekoita 120 g smetanaa ja muutama tippa savuaromia sekä 2 tl sitruunamehua, 1 tl suola ja valko-tai mustapippuria myllystä. Yhdistä perunat, sipuli, yrtit ja maustettu smetana. Sekoita kevyesti.

3. Perkaa 800 g savukalaa, kuten savulahnaa tai muuta kotimaista kalaa. Kokoa savukalasalaatti tarjoiluastiaan ja koristele noin 10-15 isolla kapriksella.

Ohje on julkaistu Kotiliedessä 9/19.

Lue myös: Saaristolaispöydään parhaat kalaherkut

Katso myös Anna.fi/Ruoka: Savukalakaviaari


Kommentoi

Kommentoi juttua: Savukalasalaatti

Sinun täytyy kommentoidaksesi.