
Savukalatahna
Savukalatahna maustetaan kuivatulla nokkosella. Smetanaisen täyteläinen tahna maistuu ihanalta uusien perunoiden ja saaristolaisleivän kera.
- Valmistusaika
- alle 30 min
- Annosmäärä
- 10 annosta
- Munaton
Ainekset
Savukalatahna
- 400 g savukalaa esim. perattua savuahventa, siikaa tai lahnaa
- 120 g smetanaa
- 100 g maustamatonta tuorejuustoa
- 1 valkosipulinkynsi
- 1 punasipuli tai 4 kevätsipulia
- 2 rkl kuivattua nokkosjauhetta/rouhetta
- 1 tl suolaa
- ½ tl rouhittua mustapippuria
- ½ sitruunan raastettu kuori
- 1 rkl raastettua piparjuurta
Koristelu
- 1 rkl villiyrttejä tai villiorvokkeja tai muita syötäviä kukkia
Valmistusohje
Savukalatahna tehdään helposti näin:
Kommentoi
Kommentoi juttua: Savukalatahna