Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Savukalatahna

Savukalatahna maustetaan kuivatulla nokkosella. Smetanaisen täyteläinen tahna maistuu ihanalta uusien perunoiden ja saaristolaisleivän kera.

Valmistusaika
alle 30 min
Annosmäärä
10  annosta

Ainekset

Savukalatahna

  • 400 g savukalaa esim. perattua savu­ahventa, ­siikaa tai ­lahnaa
  • 120 g smetanaa
  • 100 g maustamatonta tuorejuustoa
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 1 punasipuli tai 4 kevätsipulia
  • 2 rkl kuivattua nokkosjauhetta/­rou­hetta
  • 1 tl suolaa
  • ½ tl rouhittua mustapippuria
  • ½ sitruunan raastettu kuori
  • 1 rkl raastettua piparjuurta

Koristelu

  • 1 rkl villiyrttejä tai villiorvokkeja tai muita syötäviä kukkia

Valmistusohje

Savukalatahna tehdään helposti näin:

1. Perkaa 400 grammaa savukalaa hyvin. Hienonna se haarukalla.

2. Sekoita purkki smetanaa ja sata grammaa maustamatonta tuorejuustoa sähkövatkaimella vaahdoksi.

3. Hienonna valkosipulinkynsi ja yksi punasipuli tai neljä kevätsipulia. Hienonna myös kevätsipulinvarret, jos käytät kevätsipulia.

4. Yhdistä savukala, smetana-tuorejuustoseos, hienonnetut sipulit, kaksi ruokalusikallista kuivattua nokkosjauhetta, teelusikallinen suolaa, puoli teelusikallista rouhittua mustapippuria, puolikkaan sitruunan raastettu kuori ja ruokalusikallinen raastettua piparjuurta.

5. Tarjoa savukalatahna uusien perunoiden kanssa tai saaristolaisleivän päällä.

Ohje on julkaistu Kotilieden Ihana Kesä -erikoisnumerossa 2022.

Lue myös: Kalan savustus – nappaa talteen parhaat vinkit eri kalojen savustamiseen

Lue myös Anna.fi: Kylmäsavulohesta loihdit niin nopeat arkiruoat kuin juhlapöydän tarjottavatkin – kokeile näitä resepti-ideoita

 


Kommentoi

Kommentoi juttua: Savukalatahna

Sinun täytyy kommentoidaksesi.