Savukalaterriini
- Gluteeniton
Ainekset
- 500 g savukalaa (muikku, lohi, makrilli, silakka)
- 300 g kalamassaa (logi, siika, ahven)
- 7 kananmunan valkuaista
- 4 dl kermaa
- 2 tl suolaa
- tilliä
- valkoviiniä
Valmistusohje
- Vatkaa valkuaiset vaahdoksi. Vaahdota kerma.
- Tee kaloista tasainen massa. Mausta suolalla, tillillä ja valkoviinillä. Sekoita vatkatut valkuaiset ja kerma kalamassaan.
- Voitele vuoka. Kypsennä seosta vesihauteessa uunissa 160 asteessa 50-60 minuuttia, kunnes massa kypsyy ja kiinteytyy.
- Anna jäähtyä hetki ja kumoa tarjoilulautaselle. Tarjoillaan kylmänä.
Kommentoi
Kommentoi juttua: Savukalaterriini