Reseptit

Savukalaterriini

Ainekset

  • 500 g savukalaa (muikku, lohi, makrilli, silakka)
  • 300 g kalamassaa (logi, siika, ahven)
  • 7 kananmunan valkuaista
  • 4 dl kermaa
  • 2 tl suolaa
  • tilliä
  • valkoviiniä

Valmistusohje

Savukalaterriini
  1. Vatkaa valkuaiset vaahdoksi. Vaahdota kerma.
  2. Tee kaloista tasainen massa. Mausta suolalla, tillillä ja valkoviinillä. Sekoita vatkatut valkuaiset ja kerma kalamassaan.
  3. Voitele vuoka. Kypsennä seosta vesihauteessa uunissa 160 asteessa 50-60 minuuttia, kunnes massa kypsyy ja kiinteytyy.
  4. Anna jäähtyä hetki ja kumoa tarjoilulautaselle. Tarjoillaan kylmänä.

Kommentoi

Kommentoi juttua: Savukalaterriini

Sinun täytyy kommentoidaksesi.