Vitello tonatto savukalkkunasta Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Savukalkkunaa vitello tonnaton tapaan

Vitello tonnato on Piemontesta kotoisin oleva klassikkoruoka, jonka herkullisuus perustuu tonnikalakastikkseeseen. Kun alkuruoan valmistaa keitetyn vasikanpaistin asemesta savukalkkunasta, sen voi kiikuttaa juhlapöytään alta aikayksikön.

Valmistusaika
alle 30 min
Annosmäärä
6 annosta

Ainekset

  • 700 g savukalkkunaa

Tonnikalakastike

  • 1 tlk öljyyn säilöttyä tonnikalaa
  • 3 anjovisfileetä
  • 1 ½ dl yrttimaustettua ranskankermaa
  • 1 rkl karkeaa dijoninsinappia
  • ½ dl sitruunamehua
  • ripaus mustapippuria
  • (sormisuolaa)
  • 1 tl sokeria

Lisäksi

  • kapriksia
  • rucolaa tai salviaa
  • parmesaanilastuja

Valmistusohje

  1. Tee kastike.  Pane ainekset monitoimikoneesen tai tehosekoittimeen ja pyöräytä tahnaksi. Tarkista suola.
  2.  Leikkaa kalkkunan rintafileestä ohuita viipaleita ja asettele ne lautasille.
  3. Lusikoi päälle tonnikalakastiketa. Ripottele päälle kapriksia,  yrttejä ja parmesaanilastuja.

Kommentoi

Kommentoi juttua: Savukalkkunaa vitello tonnaton tapaan

Sinun täytyy kommentoidaksesi.