Savukalkkunaa vitello tonnaton tapaan

Savukalkkunaa vitello tonnaton tapaan 

30
min
6 annosta
alle 30 min
Vitello tonnato on Piemontesta kotoisin oleva klassikkoruoka, jonka herkullisuus perustuu tonnikalakastikkseeseen. Kun alkuruoan valmistaa keitetyn vasikanpaistin asemesta savukalkkunasta, sen voi kiikuttaa juhlapöytään alta aikayksikön.

Ainekset

700 g savukalkkunaa

Tonnikalakastike

1 tlk öljyyn säilöttyä tonnikalaa
3 anjovisfileetä
1 1/2 dl yrttimaustettua ranskankermaa
1 rkl karkeaa dijoninsinappia
1/2 dl sitruunamehua
ripaus mustapippuria
(sormisuolaa)
1 tl sokeria

Lisäksi

kapriksia
rucolaa tai salviaa
parmesaanilastuja

Valmistusohje

  1. Tee kastike.  Pane ainekset monitoimikoneesen tai tehosekoittimeen ja pyöräytä tahnaksi. Tarkista suola.
  2.  Leikkaa kalkkunan rintafileestä ohuita viipaleita ja asettele ne lautasille.
  3. Lusikoi päälle tonnikalakastiketa. Ripottele päälle kapriksia,  yrttejä ja parmesaanilastuja.
21.11.2017
Tiina Rantanen
Tiina Rantanen