Savukalkkuna vitello tonnaton tapaan
Vitello tonnato on Piemontesta kotoisin oleva klassikkoruoka, jonka herkullisuus perustuu tonnikalakastikkseeseen. Kun alkuruoan valmistaa keitetyn vasikanpaistin asemesta savukalkkunasta, sen voi kiikuttaa juhlapöytään alta aikayksikön.
- Valmistusaika
- alle 30 min
- Annosmäärä
- 6 annosta
- Gluteeniton
- Laktoositon
- Maidoton
Ainekset
Savukalkkuna vitello tonnaton tapaan
- 700 g savukalkkunaa
Tonnikalakastike
- 1 tlk öljyyn säilöttyä tonnikalaa
- 3 anjovisfileetä
- 1 ½ dl yrttimaustettua ranskankermaa
- 1 rkl karkeaa dijoninsinappia
- ½ dl sitruunamehua
- ¼ tl mustapippuria
- (sormisuolaa)
- 1 tl sokeria
Lisäksi
- kapriksia
- rucolaa tai salviaa
- parmesaanilastuja
Valmistusohje
Savukalkkuna vitello tonnaton tapaan valmistuu helposti näin:
- Tee kastike. Pane ainekset monitoimikoneesen tai tehosekoittimeen ja pyöräytä tahnaksi. Tarkista suola.
- Leikkaa kalkkunan rintafileestä ohuita viipaleita ja asettele ne lautasille.
- Lusikoi päälle tonnikalakastiketa. Ripottele päälle kapriksia, yrttejä ja parmesaanilastuja. Tarjoa savukalkkuna vitello tonnaton tapaan esimerkiksi juhla-aterian alkupalana.
Vinkki: Tee italialainen klassikkoannos vitello tonnato
Lue myös Anna.fi: Näin tehdään kalkkuna-tahinisalaatti
Kommentoi
Kommentoi juttua: Savukalkkuna vitello tonnaton tapaan