Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Savulohi-juustotorttu

Savulohi-juustotortussa on ruisleivästä valmistettu pohja, joka saa päälleen savulohitäytteen. Kaunis koristelu viimeistelee hie­nostuneen juhla­herkun.

Ainekset

pohja:

  • 1 paketti valmiiksi viipaloitua, vähäsuolaista täysjyvä- real- leipää
  • ½ dl dl vedellä laimennettua sitruunamehua

täyte:

  • 400 g vähälaktoosista raejuustoa
  • 400 g vähälaktoosista ranskankermaa
  • 6 liivatelehteä
  • ½ dl dl sitruunamehua
  • ¼ tl musta- tai valkopippuria
  • 400 g kylmäsavustettua lohta tai kirjolohta
  • 1 dl hienonnettua tilliä

Valmistusohje

Savulohi-juustotorttu tehdään helposti näin:

  1. Kiinnitä irtopohjaisen, halkaisijaltaan 23-25 cm:n kokoisen irtopohjaisen vuoan pohjaan leivinpaperi. Leikkaa leipäviipaleista kuivahkot reunat pois. Kokoa leivistä vuoan pohjalle tortun pohja leikkaamalla osa leivistä vuoan muotoa myötäileviksi. Kostuta leipäpohja vedellä laimennetulla sitruunamehulla. Jos haluat varmistaa, että saat hyytyneen tortun kauniisti irrotettua reunasta, leikkaa leivinpaperista tai kopiokalvosta vuoan sisäreunaan vuoan korkuinen reunus.
  2. Laita liivatelehdet pehmenemään kylmään veteen noin 10 minuutiksi.
  3. Leikkaa osa kylmäsavustetusta kalasta pieniksi paloiksi. Jätä noin neljännes eli muutama kaunis kalaviipale koristeeksi. Hienonna tilli.
  4. Sekoita monitoimikoneessa raejuusto ja ranskankerma hienojakoiseksi ja tasaiseksi massaksi. Kuumenna sitruunamehu. Purista liivatteista vesi pois ja liuota liivatteet kuumaan mehuun. Heiluta kattilaa, kunnes liivatteet ovat täysin sulaneet. Kaada seos juustomassaan koneen käydessä.
  5. Lisää hienonnettu tilli ja kalapalaset. Anna koneen käydä vain sen verran, että kala hienontuu pieniksi paloiksi. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa sitruunamehua ja pippuria. Suolaa tulee kalasta riittävästi. Kaada seos leipäpohjan päälle. Peitä vuoka kelmulla ja anna täytteenhyytyä jääkaapissa vähintään 4-5 tuntia tai seuraavaan päivään.
  6. Irrota terävällä veitsellä hyytynyt täyte vuoan reunoista ja poista irtopohjavuoan reunat. Siirrä torttu vadille, poista vuoan pohja ja irrota varovasti kalvo tai suojapaperi reunoista ja leipäpohjan alla oleva leivinpaperi. Koristele savulohitorttu lohiruusukkeilla ja tillillä tai ruohosipulilla.

Lue myös: Savulohesta syntyy helposti juhlapöydän herkkuja – katso 5 helppoa ohjetta

Lue myös Anna.fi/ruoka: Savulohi-voileipätorttu


Kommentoi

Kommentoi juttua: Savulohi-juustotorttu

Sinun täytyy kommentoidaksesi.