Savulohi-parsarisotto
Savulohi-parsarisotto on italialaisen klassikkoruoan keväinen versio. Risottoa maustavat valkoviini, curry, sitruuna ja ruohosipuli.
- Valmistusaika
- 30-60 min
- Annosmäärä
- 4 annosta
- Gluteeniton
Ainekset
Savulohi-parsarisotto:
- 200 g vihreää parsaa
- 1 salottisipuli
- 2 rkl voita
- 3 dl risottoriisiä
- ¼ tl tl curryjauhetta
- 2 dl valkoviiniä
- 8 dl kuumaa kala- tai kasvislientä
- 250 g lämminsavulohta
- ¼ tl suolaa
- ¼ tl rouhittua valkopippuria
- ½ sitruunan raastettu kuori
- 2 rkl tuoretta hienonnettua ruohosipulia
Valmistusohje
Savulohi-parsarisotto tehdään helposti näin:
1. Poista parsojen tyvestä puumainen osa. Kuori kevyesti ja paloittele. Hienonna sipuli.
2. Kuullota sipulia öljyssä miedolla lämmöllä kattilassa. Lisää riisi ja curryjauhe ja kääntele, kunnes riisit muuttuvat hieman läpikuultaviksi. Lisää joukkoon valkoviini ja sekoita, kunnes viini on imeytynyt riisiin. Lisää kala- tai kasvislientä vähissä erissä aina imeyttäen nesteen riisiin.
3. Poista lohipalasta nahka ja tarvittaessa ruodot. Paloittele lohi. Jatka risoton hauduttamista ja liemen lisäämistä, kunnes risotto on lähes kypsää, aikaa kuluu noin 20 minuuttia. Lisää kypsennyksen loppuvaiheessa parsapalat ja anna niiden kypsyä 3-4 minuuttia.
4. Lisää lopuksi joukkoon lohipalat ja mausta risotto sekä suolalla, rouhitulla valkopippurilla, puolikkaan sitruunan raastetulla kuorella että hienonnetulla ruohosipulilla. Tarjoa savulohi-parsarisotto heti.
Lue myös: Risotto muuntuu moneksi
Lue myös Anna.fi/ruoka: Parsakauratto
Kommentoi
Kommentoi juttua: Savulohi-parsarisotto
Oli hyvää. Vähän lisäsin valkosipulia,tilliä ja parmesaaniraastetta ja tientennii voita.
Olipas