
Savulohimousse
Savulohimousse säväytetään piparjuurella. Sen salaisuus on kolmen erilaisen lohen yhdistelmä. Graavattu, kylmäsavustettu ja lämminsavustettu lohi yhdistetään ihanaksi tahnaksi, joka sopii tilanteeseen kuin tilanteeseen. Juhlava tarjoilutapa on lusikoida kolmen lohen mousse pienten karjalanpiirakoiden päälle. Kokeile tahnaa myös ruis- tai saaristolaisleivän makuparina.
- Valmistusaika
- alle 30 min
- Annosmäärä
- 10 annosta
- Gluteeniton
- Munaton
Ainekset
Savulohimousse
- 150 g ranskankermaa (täysrasvaista)
- 100 g maustamatonta tuorejuustoa
- 1 punasipuli
- 2 rkl raastettua tuoretta piparjuurta
- 150 g kylmäsavulohta
- 150 g lämminsavulohta
- 150 g graavilohta
- ½ sitruunan puristettu mehu
- ¼ tl rouhittua mustapippuria
- ¼ tl suolaa
Savulohimousse, tarjoilu
- 10 pientä karjalanpiirakkaa
- 1 tl raastettua piparjuurta
Valmistusohje
Savulohimousse tehdään helposti näin:
- Vaahdota 150 grammaa ranskankermaa sähkövatkaimella vaahdoksi. Lisää 100 grammaa tuorejuustoa ja jatka vatkausta pari minuuttia.
- Hienonna yksi punasipuli pienen pieneksi kuutioksi. Raasta kaksi ruokalusikallista piparjuurta.
- Pilko 150 grammaa kylmäsavulohta pieneksi kuutioksi. Hienonna 150 grammaa lämminsavulohta haarukalla. Pilko 150 grammaa graavilohta pieneksi kuutioksi.
- Yhdistä ainekset ja sekoita. Mausta mousse puolikkaan sitruunan mehulla. Rouhi joukkoon yksineljäsosateelusikallinen mustapippurirouhetta ja lisää yksineljäsosateelusikallista suolaa. Maista ja lisää mausteita tarvittaessa.
- Lusikoi savulohimousse karjalanpiirakoiden päälle ja koristele raastetulla piparjuurella.
Lue myös: Lohimousse on Kotilieden suosikkiresepti!
Lue myös Anna.fi: Joulun suosittu kalapöytä
Kommentoi
Kommentoi juttua: Savulohimousse