savulohimunat Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Savulohimunat

Savulohitahnalla täytetyt kananmunat mukailevat klassisia paholaisen munia. Somat alkupalat maistuvat suolaisina suupaloina tilanteessa kuin tilanteessa.

Valmistusaika
alle 30 min
Annosmäärä
8 annosta

Ainekset

Kananmunat:

  • 4 kananmunaa

Savulohitäyte:

  • 75 g kylmäsavustettua lohta
  • 1 salottisipuli
  • 2 rkl kapriksia
  • 2 rkl hienonnettua ruohosipulia
  • 1 rkl sitruunamehua
  • 2-3 rkl majoneesia
  • ripaus rouhittua mustapippuria

Valmistusohje

Savulohimunat tehdään helposti näin:

1. Keitä kanamunat koviksi eli noin 8-10 minuuttia. Jäähdytä hetki kylmässä vedessä ja kuori.

2. Hienonna täytettä varten lohi, kuorittu salottisipuli ja kaprikset ja sekoita keskenään. Lisää hienonnettu ruohosipuli ja majoneesi. Mausta sitruunamehulla ja ripauksella rouhittua mustapippuria.

3. Halkaise kananmunat pituussuunnassa ja jaa täyte tasaisesti puolikkaiden päälle. Koristele ruohosipulisilpulla.

Katso myös: Paholaisen munat – lyömätön alkupala, joka valmistuu hetkessä ilman reseptiä

Katso myös Anna.fi/ruoka: Mäti-lohisuupalat


Kommentoi

Kommentoi juttua: Savulohimunat

Sinun täytyy kommentoidaksesi.