Savulohitahna
Savulohitahna saaristolaisleivän kera vie kielen mennessään. Savukalan voi tarjota helposti leivälle levitettävänä tahnana tai uuniperunan kera. Tahnat ovat kätevää tarjottavaa kekkereissä.
- Valmistusaika
- alle 30 min
- Annosmäärä
- 8 annosta
- Gluteeniton
Ainekset
Savulohitahna
- 500 g lämminsavulohta
- 200 g tuorejuustoa tai ranskankermaa
- ¼ tl mustapippuria
- 1 rkl sitruunamehua
- 1 rkl tilliä
Valmistusohje
Savulohitahna tehdään helposti näin:
- Poista kalasta nahka ja ruodot.
- Mittaa savukala ja tuorejuusto tai ranskankerma tehosekoittimeen ja pyöräytä tahnaksi.
- Mausta pippurilla ja lorauksella sitruunamehua.
- Koristele tahna halutessasi tillillä.
- Tarjoa savulohitahna keitettyjen perunoiden kanssa tai leivän päällä.
Lue myös: Lohimousseen yhdistetään sekä graavia että kylmäsavulohta
Lue myös Anna.fi: Lohimoussessa ihastuttavat kylmäsavulohi ja ravunpyrstöt
Kommentoi
Kommentoi juttua: Savulohitahna