Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Savulohitahna

Savulohitahna saaristolaisleivän kera vie kielen mennessään. Savukalan voi tarjota helposti leivälle levitettävänä tahnana tai uuniperunan kera. Tahnat ovat kätevää tarjottavaa kekkereissä.

Valmistusaika
alle 30 min
Annosmäärä
8  annosta

Ainekset

Savulohitahna

  • 500 g lämminsavulohta
  • 200 g tuorejuustoa tai ranskankermaa
  • ¼ tl mustapippuria
  • 1 rkl sitruunamehua
  • 1 rkl tilliä

Valmistusohje

Savulohitahna tehdään helposti näin:

  1. Poista kalasta nahka ja ruodot.
  2. Mittaa savukala ja tuorejuusto tai ranskankerma tehosekoittimeen ja pyöräytä tahnaksi.
  3. Mausta pippurilla ja lorauksella sitruunamehua.
  4. Koristele tahna halutessasi tillillä.
  5. Tarjoa savulohitahna keitettyjen perunoiden kanssa tai leivän päällä.

Lue myös: Lohimousseen yhdistetään sekä graavia että kylmäsavulohta

Lue myös Anna.fi: Lohimoussessa ihastuttavat kylmäsavulohi ja ravunpyrstöt


Kommentoi

Kommentoi juttua: Savulohitahna

Sinun täytyy kommentoidaksesi.