Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Savulohitartar

Herkullinen savulohitartar tehdään kylmäsavulohesta, punasipulista, sitruunasta ja ranskankermasta. Se maistuu erityisen hyvältä saaristolaisleivän päällä.

Valmistusaika
alle 30 min
Annosmäärä
8  annosta

Ainekset

Savulohitartar:

  • 250 g kylmäsavulohta
  • 1 punasipuli
  • ripaus sitruunankuorta
  • 1 rkl sitruunamehua
  • ripaus suolaa ja rouhittua mustapippuria
  • 1 prk (150 g) ranskankermaa
  • 3 rkl hienonnettuja yrttejä, tilliä ja ruohosipulia

Valmistusohje

Savulohitartar valmistuu näin:

1. Hienonna kylmäsavulohi veitsellä. Kuori ja hienonna punasipuli pieneksi silpuksi. Sekoita ainekset keskenään.

2. Anna levitteen maustua viileässä noin tunti ennen tarjoilua.

Katso myös: Uuniperunat 4 täytteellä

Katso myös Anna.fi/Ruoka: Jääkellarin lohi

 


Kommentoi

Kommentoi juttua: Savulohitartar

Sinun täytyy kommentoidaksesi.