Savulohitartar
Herkullinen savulohitartar tehdään kylmäsavulohesta, punasipulista, sitruunasta ja ranskankermasta. Se maistuu erityisen hyvältä saaristolaisleivän päällä.
- Valmistusaika
- alle 30 min
- Annosmäärä
- 8 annosta
- Gluteeniton
- Kasvis
Ainekset
Savulohitartar:
- 250 g kylmäsavulohta
- 1 punasipuli
- ripaus sitruunankuorta
- 1 rkl sitruunamehua
- ripaus suolaa ja rouhittua mustapippuria
- 1 prk (150 g) ranskankermaa
- 3 rkl hienonnettuja yrttejä, tilliä ja ruohosipulia
Valmistusohje
Savulohitartar valmistuu näin:
1. Hienonna kylmäsavulohi veitsellä. Kuori ja hienonna punasipuli pieneksi silpuksi. Sekoita ainekset keskenään.
2. Anna levitteen maustua viileässä noin tunti ennen tarjoilua.
Katso myös: Uuniperunat 4 täytteellä
Katso myös Anna.fi/Ruoka: Jääkellarin lohi
Kommentoi
Kommentoi juttua: Savulohitartar