Reseptit

Savumuikku-makirullat

Valmistusaika
30-60 min
Annosmäärä
20  annosta

Ainekset

  • 2 kpl merilevä-arkkeja
  • 100 g savumuikkuja, säilyke
  • 50 g Philalelphia tuorejuustoa, maustamaton
  • nippu ruohosipulia, tuoretta
  • 4-5 rkl sushiriisiä

Valmistusohje

Savumuikku-makirullat

Savumuikku-makirullat saavat makua tuorejuustosta ja ruohosipulista. Tarjoa makirullat soija-wasabiseoksen kanssa.

Keitä riisiä noin 10 minuuttia kannen alla. Lata levy pois päältä ja anna sen jälkeen riisin vetäytyä vielä 20 minuuttia. Mausta riisi sen jäähdyttyä halutessasi riisiviinietikalla, suolalla ja sokerilla.

Leikkaa kokonaiset savumuikut ohuiksi suikaleiksi ja leikkaa ruohosipulit noin sormen mittaisiksi paloiksi.

Laita yksi merilevä-arkki sushimaton päälle kiiltävä puoli ylöspäin. Levitä ruokalusikalla riisiä merilevä-arkin päälle niin, että 2/3 arkista on peittynyt riisillä, arkin yläosa jätetään tyhjäksi.

Laita riisin päälle kapeassa rivissä savumuikkuja ja sen jälkeen ohuelti ruohosipulia sekä tuorejuustoa.

Rullaa molemmin käsin makirulla tiiviiksi rullaksi ja leikkaa se lopuksi terävällä veitsellä ohuiksi paloiksi. Jos veitsi meinaa tarttua riisiin kiinni leikatessa, sitä kannattaa huuhdella leikkaamisen välissä vedellä.

Tarjoa makirullat soija-wasabiseoksen kanssa.


Kommentoi

Kommentoi juttua: Savumuikku-makirullat

Sinun täytyy kommentoidaksesi.