Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Savumuikkutäytteiset tortillat ja varhaisvihannescoleslaw

Tänä kesänä tortillat täytetään trendikkäästi savumuikuilla ja mehukkaalla kaalisalaatilla.

Valmistusaika
alle 30 min
Annosmäärä
4  annosta

Ainekset

Tortillat:

  • 8 minikokoista vehnätortillaa

Savumuikkutäyte:

  • 16 säilöttyä tai tuoretta savumuikkua
  • 3 mini- tai avomaankurkkua
  • 1 rkl väkiviinaetikkaa
  • ¼ tl suolaa
  • ¼ tl sokeria
  • 2 rkl hienonnettua tuoretta tilliä

Varhaisvihannescoleslaw:

  • ½ kerä varhaiskaalia
  • 2 varhaisporkkanaa
  • 6 retiisiä
  • 3-4 sipulinvartta tai 1 dl hienonnettua ruohosipulia
  • ½ dl kreikkalaista jogurttia
  • 2 rkl majoneesia
  • 1 rkl sitruunamehua
  • 2 tl sinappia
  • ¼ tl suolaa
  • ¼ tl rouhittua mustapippuria

Valmistusohje

Savumuikkutäytteiset tortillat ja varhaisvihannescoleslaw tehdään helposti näin:

1. Valmista ensin coleslaw. Leikkaa 1/2 varhaiskaali ohuiksi suikaleiksi. Rapsuta 2 varhaisporkkaa ja leikkaa ne sekä 6 retiisiä ohuiksi tikuiksi. Hienonna 3–4 sipulinvartta tai 1 dl ruohosipulia. Sekoita kulhossa 1/2 dl kreikkalaista jogurttia, 2 rkl majoneesia, 1 rkl sitruunamehua, 2 tl sinappia ja ripaus suolaa sekä rouhittua mustapippuria. Lisää joukkoon kasvikset ja sekoita ainekset. Anna maustua viileässä hetki.

2. Höylää 3 mini- tai avomaankurkkua pitkiksi siivuiksi ja nosta ne sekä 1 rkl väkiviinaetikkaa ja ripaus suolaa sekä sokeria kannelliseen rasiaan. Ravista kurkkuja hetki, jotta ne mehustuvat.

3. Grillaa 8 minikokoista vehnätortillalettua ja nostele päälle kaalisalaattia, kurkkuviipaleita ja savumuikkuja. Koristele tortillat tillinoksilla.

Lue myös: Meksikolainen ruoka hurmaa – parhaat tacot, quesadillat ja muut mausteiset herkut


Kommentoi

Kommentoi juttua: Savumuikkutäytteiset tortillat ja varhaisvihannescoleslaw

Sinun täytyy kommentoidaksesi.