Reseptit
4
Kiitos

Savumuikkutäytteiset tortillat ja varhaisvihannescoleslaw

Tänä kesänä tortillat täytetään trendikkäästi savumuikuilla ja mehukkaalla kaalisalaatilla.

Ainekset

Lisää kauppalistalle

Tortillat:

8 minikokoista vehnätortillaa

Savumuikkutäyte:

16 säilöttyä tai tuoretta savumuikkua
3 mini- tai avomaankurkkua
1 rkl väkiviinaetikkaa
ripaus suolaa
ripaus sokeria
2 rkl hienonnettua tuoretta tilliä

Varhaisvihannescoleslaw:

1/2 kerä varhaiskaalia
2 varhaisporkkanaa
6 retiisiä
3-4 sipulinvartta tai 1 dl hienonnettua ruohosipulia
1/2 dl kreikkalaista jogurttia
2 rkl majoneesia
1 rkl sitruunamehua
2 tl sinappia
ripaus suolaa
ripaus rouhittua mustapippuria

Valmistusohje

1. Valmista ensin coleslaw. Leikkaa 1/2 varhaiskaali ohuiksi suikaleiksi. Rapsuta 2 varhaisporkkaa ja leikkaa ne sekä 6 retiisiä ohuiksi tikuiksi. Hienonna 3–4 sipulinvartta tai 1 dl ruohosipulia. Sekoita kulhossa 1/2 dl kreikkalaista jogurttia, 2 rkl majoneesia, 1 rkl sitruunamehua, 2 tl sinappia ja ripaus suolaa sekä rouhittua mustapippuria. Lisää joukkoon kasvikset ja sekoita ainekset. Anna maustua viileässä hetki.

2. Höylää 3 mini- tai avomaankurkkua pitkiksi siivuiksi ja nosta ne sekä 1 rkl väkiviinaetikkaa ja ripaus suolaa sekä sokeria kannelliseen rasiaan. Ravista kurkkuja hetki, jotta ne mehustuvat.

3. Grillaa 8 minikokoista vehnätortillalettua ja nostele päälle kaalisalaattia, kurkkuviipaleita ja savumuikkuja. Koristele tortillat tillinoksilla.

Lue myös: Meksikolainen ruoka hurmaa – parhaat tacot, quesadillat ja muut mausteiset herkut

Keskustelu

Kommentoi juttua: Savumuikkutäytteiset tortillat ja varhaisvihannescoleslaw

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X