Reseptit
yli 60 min
8
Kiitos

Savuporo-sienipiirakka

Tämän mehevän piirakan täytteessä maistuu savuporo, herkkusienet ja kerma. Savuporo-sienipiirakan makua ja ulkonäköä voi muunnella oman maun ja saatavilla olevien ainesten mukaan.

Ainekset

Lisää kauppalistalle

Taikina:

2.5 dl haaleaa vettä
50 g hiivaa
2 tl sokeria
yrttisuolaa
1 kananmuna tai 2 keltuaista
noin 7 dl vehnäjauhoja
Mainos

Savuporo-sienitäyte:

400 g tuoreita herkkusieniä (siitakesieniä, tatteja, keltavahveroita tms.)
öljyä, voita tai margariinia
mustapippuria
100-125 g savuporoa
persiljaa
150-200 g juustoraastetta
3 kananmunaa
2-2,5 dl vispi- tai kevytkermaa
(roseepippuria)

Valmistusohje

 

  1. Sekoita vesi, hiiva, sokeri, yrttisuola, kananmuna tai keltuaiset ja lisää jauhoja sen verran, että saat notkean, kaulittavan taikinan. Anna taikinan kohota 20-30 minuuttia.
  2. Kauli taikinasta yksi iso tai kaksi ohutta piirakkapohjaa (halkaisijaltaan noin 27 sentin irtopohjavuokaan) kooltaan niin reiluiksi, että taikinareuna nousee muhkeasti reunaa pitkin. Anna pohjien nousta noin 10 minuuttia.
  3. Harjaa herkkusienet puhtaiksi, viipaloi ja paista kevyesti vähässä rasvassa. Mausta mustapippurilla ja persiljasilpulla. Jäähdytä sienet. Levitä sienet ja pieniksi silputtu savuporo taikinapohjalle. Sekoita juustoraaste, kananmunat ja kerma juuri ennen paistamista ja kaada täytteen päälle. Jos haluat, tee taikinasta ristikko piirakan päälle. Voitele taikinaosat munalla.
  4. Paista savuporo-sienipiirakkaa uunin alimmalla ritilätasolla 225 asteessa noin 25 minuuttia. Jos piirakka ei saa riittävästi väriä eikä pohja ole vielä kypsä, nosta piirakkaa ylemmälle ritilätasolle ja jatka kypsentämistä, mutta pienennä lämpöä 175-200 asteeseen.

Lue myös: 4 x pellillinen suolaista piirakkaa

Keskustelu

Kommentoi juttua: Savuporo-sienipiirakka

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X