Reseptit
alle 30 min
4

Savusärkitahnaa, varhaisperunoita ja lämmin munakastike

Savusärjistä loihdit kesän helpoimmat lounaat. Lisäksi tarvitset vain varhaisperunoita ja isoäidin ohjeella valmistettua lämmintä munakastiketta.

Ainekset

Lisää kauppalistalle

Savusärkitahna:

1 (210 /150 g) säilyketölkki savusärkiä öljyssä
150 g ranskankermaa
2 rkl raastettua tuoretta piparjuurta
1 tl sokeria
1 tl suolaa
valkopippuria myllystä
3 rkl ruohosipulia hienonnettuna
1/2 sitruunan puristettu mehu

Munakastike:

6 kananmunaa
1 dl kalalientä
2 dl kuohukermaa
1/2 dl täysmaitoa
5 keltuaista
pari pyöräytystä valkopippuria myllystä
1/2 tl raastettua (luomu)sitruunan kuorta
1 tl suolaa

Tarjolle:

keitettyjä varhaisperunoita

Valmistusohje

1. Valuta savusärjet öljystä. Hienonna ne haarukalla sekoituskulhossa. Lisää muut aineet ja sekoita.

2. Laita perunat kiehumaan ja valmista munakastike. Keitä 6 munaa koviksi, jäähdytä ja kuori ne. Sekoita kalaliemi, kerma, maito ja keltuaiset paksupohjaisessa kattilassa. Kuumenna pikkuhiljaa miedolla lämmöllä ja vatkaa käsivispilällä koko ajan. Kastike saostuu ja paksuuntuu noin 10 minuutissa.

3. Mausta kastike valkopippurilla, sitruunankuorella ja suolalla. Hienonna munat veitsellä ja lisää ne kastikkeeseen. Tarjoile perunoiden ja savusärkitahnan kanssa.

Ohje on julkaistu Kotiliedessä 13/18.

Lisää helppoja kalatahnoja:

savulohitartar

Savulohitartar

lohitahna

Lohitahna

nopea kalatahna

Nopea kalatahna

Anna.fi: Graavisiikatahna

Avainsanat

Avainsanat: Sesongit ja teemat: Ruokavalio: Ateriatyyppi: Raaka-aineet:

Keskustelu

Kommentoi juttua: Savusärkitahnaa, varhaisperunoita ja lämmin munakastike

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X