Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Savusiikatartaletit

Savusiikatartaleteissa yhdistyvät rapeaksi paistettu pohja ja ihana tillillä maustettu savusiika-ranskankermatäyte.

Ainekset

Pohjataikina:

  • 1.5 dl vehnäjauhoja
  • 0.5 dl kauraleseitä
  • fenkolinsiemeniä
  • ripaus suolaa
  • 0.8 dl raejuustoa
  • 75 g voita

paistamiseen:

  • kuivattuja herneitä

täyte:

  • 150 g ranskankermaa
  • 2 rkl hienonnettua tilliä
  • ripaus suolaa ja rouhittua valkopippuria
  • 200 g savusiikaa
  • 50 g siianmätiä
  • tillinoksia

Valmistusohje

1. Sekoita monitoimikoneessa jauhot, leseet, mausteet, raejuusto ja paloiteltu rasva. Pyöräytä pikaisesti tasaiseksi taikinaksi. Kääri kelmuun ja anna vetäytyä jääkaapissa noin tunti.

2. Kauli taikina levyksi ja painele siitä rengasmuotilla paloja, jotka ovat noin kaksi senttiä suurempia kuin mu nipellin syvennykset. Painele palat syvennysten pohjille ja reunoille. Leikkaa leivinpaperista pienet palat jokaisen taiki nan päälle. Täytä vuoat kuivatuilla herneillä ja paista pohjia 200-asteisen uunin keskitasossa 10 minuuttia. Poista herneet ja paperit ja jatka paistamista vielä 5-8 minuuttia, jotta pohjat kypsyvät ja saavat hieman väriä. Anna pohjien jäähtyä ritilällä ennen täyttämistä.

3. Vaahdota ranskankerma kevyesti ja sekoita joukkoon hienonnettu tilli. Mausta suolalla ja rouhitulla valkopippurilla. Perkaa savusiiasta ruodot.

4. Nostele piirakkapohjille muutama pala savusiikaa ja nokare tillikermaa. Lusikoi pinnalle mätiä ja koristele tillinoksilla. Tarjoa heti.

Katso myös: Helpot cocktailpalat itsenäisyyspäivän juhliin


Kommentoi

Kommentoi juttua: Savusiikatartaletit

Sinun täytyy kommentoidaksesi.