Savusilakkapatee
Savusilakkapatee eli savukalapatee sopii hyvin juhlavaksi alkuruoaksi tai juhlien noutopöytään.
- Valmistusaika
- 30-60 min
- Annosmäärä
- 10 annosta
Ainekset
Savusilakkapatee
- reilu 1 kg savusilakoita eli 0,5 kg puhdistettuna
- 1 dl kalalientä (0,5-1 kuutiota)
- 2 dl kermaviiliä
- 100 g majoneesia
- 1 prk tomaattipyreetä (70 g)
- 5 kpl liivatelehteä
- mustapippuria
Valmistusohje
Savusilakkapatee tehdään näin:
Savusilakkapatee saa vahvan maun savusilakoista, jos haluat miedomman savun maun, käytä savusilakoiden asemesta 400 g savupallasta.
- Poista savusilakoista nahka ja ruodot ja hienonna kala. Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä vähintään 10 minuuttia. Kuumenna tilkka kalalientä, purista liivatteista vesi pois ja liuota ne kuumaan liemeen. Anna liivateseoksen jäähtyä.
- Lisää hienonnetun savukalan joukkoon kermaviili, majoneesi, tomaattipyree ja jäähtynyt muttei vielä hyytynyt liivateseos. Mausta mustapippurilla. Kaada seos hyytymään tarjoiluastiaan, peitä kelmulla ja anna hyytyä kylmässä useita tunteja, mieluiten yön yli.
Etsitkö kalaherkkuja joulupöytään? Kokosimme yhteen Kotilieden parhaat kalaherkut.
Katso myös Anna.fi/Ruoka: Mummon kalahyytelö
Kommentoi
Kommentoi juttua: Savusilakkapatee