Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Savusilakkapatee

Savusilakkapatee eli savukalapatee sopii hyvin juhlavaksi alkuruoaksi tai juhlien noutopöytään.

Valmistusaika
30-60 min
Annosmäärä
10  annosta

Ainekset

Savusilakkapatee

  • reilu 1 kg savusilakoita eli 0,5 kg puhdistettuna
  • 1 dl kalalientä (0,5-1 kuutiota)
  • 2 dl kermaviiliä
  • 100 g majoneesia
  • 1 prk tomaattipyreetä (70 g)
  • 5 kpl liivatelehteä
  • mustapippuria

Valmistusohje

Savusilakkapatee tehdään näin:

Savusilakkapatee saa vahvan maun savusilakoista, jos haluat miedomman savun maun, käytä savusilakoiden asemesta 400 g savupallasta.

  1. Poista savusilakoista nahka ja ruodot ja hienonna kala. Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä vähintään 10 minuuttia. Kuumenna tilkka kalalientä, purista liivatteista vesi pois ja liuota ne kuumaan liemeen. Anna  liivateseoksen jäähtyä.
  2. Lisää hienonnetun savukalan joukkoon kermaviili, majoneesi, tomaattipyree ja jäähtynyt muttei vielä hyytynyt liivateseos. Mausta mustapippurilla. Kaada seos hyytymään tarjoiluastiaan, peitä kelmulla ja anna hyytyä kylmässä useita tunteja, mieluiten yön yli.

Etsitkö kalaherkkuja joulupöytään? Kokosimme yhteen Kotilieden parhaat kalaherkut.

Katso myös Anna.fi/Ruoka: Mummon kalahyytelö


Kommentoi

Kommentoi juttua: Savusilakkapatee

Sinun täytyy kommentoidaksesi.