Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Savusilakkasalaatti

Joulunpunainen savusilakkasalaatti tehdään savusilakoista, rapeasta salaatista ja makeista hedelmistä. Viimeistele kokonaisuus piparkakkuvinegrettillä.

Valmistusaika
alle 30 min
Annosmäärä
4  annosta

Ainekset

Savusilakkasalaatti

  • 6 savusilakkaa
  • 4 luumua
  • 2 omenaa
  • 2 persimonia
  • 2 punajuurta (höyry- tai uunikypsennettynä)
  • 1 punasipuli
  • 1 kerä punasikuria
  • 2 dl hasselpähkinöitä

Kastike

  • 1 dl karpaloita
  • 1 dl rypsiöljyä
  • 2 rkl punaviinietikkaa
  • 2 tl sokeria
  • 1 tl piparkakkumaustetta
  • 1 tl suolaa

Valmistusohje

Savusilakkasalaatti valmistuu helposti näin:

  1. Perkaa kolme–neljä savusilakkaa. Jätä muutama halutessasi koristeeksi. Halkaise neljä luumua ja poista kivet, leikkaa luumut lohkoiksi. Pilko kaksi omenaa tikuiksi ja kaksi persimonia kiekoiksi. Kuori ja raasta kaksi pientä höyry- tai uunikypsennettyä jäähtynyttä punajuurta. Hienonna punasipuli ja kerä punasikurisalaattia.
  2. Paahda kaksi desilitraa hasselpähkinöitä 1–2 minuuttia kuumalla kuivalla pannulla. Hienonna pähkinät rouheeksi.
  3. Sulata desilitra karpaloita esimerkiksi mikrossa. Mittaa marjat, desilitra rypsiöljyä, kaksi ruokalusikallista punaviinietikkaa ja kaksi teelusikallista sokeria, teelusikallinen piparkakkumaustetta sekä teelusikallinen suolaa sauvasekoittimen kulhoon. Soseuta tasaiseksi kastikkeeksi.
  4. Yhdistä salaatin ainekset tarjoiluastiassa ja sekoita joukkoon kastike juuri ennen tarjoilua.
  5. Koristele kokonaisilla savusilakoilla.

Vinkki! Tarjoa savusilakkasalaatti joulupöydässä yhdessä muiden klassisten kalaherkkujen, kuten sillikaviaarin sekä isoäidin sinappisilakoiden kera.

savusilakkasalaatti

Ohje on julkaistu Kotiliedessä 25/2022.

Lue myös Anna.fi: Marinoidut fenkolisilakat

Reseptiä editoitu 20.12.2022 klo 14:20. Reseptiin lisätty suositus käyttää höyry- tai uunikypsennettyjä punajuuria sekä lisäys loppuun, että salaatin voi halutessaan koristella kokonaisilla savusilakoilla. Lisäksi ohjeeseen on korjattu, että luumut ovat lohkoja ja omenat pilkottu tikkumaiseksi.


Kommentoi

Kommentoi juttua: Savusilakkasalaatti

Sinun täytyy kommentoidaksesi.