Reseptit
alle 30 min
4

Savustettu harissa-lohi

Savulohi on kesäklassikko. Runsasrasvainen lohi ei hätkähdä voimakkaitakaan mausteita. Harissatahna tuo kalaan tujauksen tunisialaista tulisuutta.

Ainekset

Lisää kauppalistalle

Savustettu harissa-lohi:

noin 800 g lohifileetä
1 tl korianterin ja juustokuminan siemeniä
1 tl sormisuolaa
1 rkl harissa-tahnaa
2 rkl oliiviöljyä
½ sitruunan mehu

Savustukseen:

leppälastuja
2-4 sokeripalaa

Valmistusohje

1. Ripottele savupöntön pohjalle leppälastuja ja 2-4 sokeripalaa. Pyyhi lohifilee kuivaksi ja leikkaa filee annospaloiksi. Nosta lohipalat nahkapuoli alaspäin savustuspöntön ritilälle. Sulje savustuspöntön kansi. Pidä tuli kohtuullisena ja anna lohipalojen savustua 15-20 minuuttia.

2. Murskaa korianterin ja juustokuminan siemenet. Sekoita suolan kanssa. Sekoita toisessa pikkukulhossa harissa-tahna, oliiviöljy ja sitruunamehu.

3. Mausta kuumat lohipalat heti sirottelemalla suolaseosta pintaan ja sivelemällä päälle maustetahnaa. Anna levätä hetki ennen tarjoamista.

Keskustelu

Kommentoi juttua: Savustettu harissa-lohi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X