Itse savustettu lohi ja keitetyt varhaisperunat ovat parasta kesäherkkua.
Ainekset
Lisää kauppalistalle
Savustettu lohi:
1 (noin 800 g)lohifilee
2 tlkarkeaa merisuolaa
2 palasokeria
kourallinen savustuspuruja
Mainos
Koristeluun:
tuoretta tilliä
2 varttakevätsipulia
1 sitruuna
Valmistusohje
Savustettu lohi tehdään näin:
1. Pyyhi kalan pinta talouspaperilla. Nypi ruodot pois.
2. Mausta lohen pinta suolalla, kääri voipaperiin ja anna maustua noin 30 minuuttia, mieluiten pari tuntia viileässä. Pyyhi ylimääräinen suola pois.
3. Levitä kourallinen savustuspuruja tasaisesti savustimen pohjalle ja lisää sokeripalat. Kuumenna savustin grillissä. Odota noin viisi minuuttia savun muodostumista. Laita kalafilee savustimen ritilän päälle nahkapuoli alaspäin. Jos käytät sähkösavustinta, toimi laitteesi käyttöohjeiden mukaan.
4. Savusta fileetä noin 30 minuuttia. Ajat ovat viitteellisiä, aika riippuu lohen paksuudesta ja savustimen kuumuudesta. Koristele pinta tillillä, kevätsipulilla ja sitruunalla. Tarjoa uusien perunoiden kanssa.
Kirjautumiseen tarvitset henkilökohtaisen Otavamedia-tilin, jonka tunnuksilla pääset kirjautumaan palveluun. Otavamedia-tilin tunnuksilla voit käyttää kaikkia Otavamedian digipalveluita sekä tarkastella yhteys- ja tilaustietojasi
Otavamedia.fi:ssä. Näköislehtien sekä muun maksullisen sisällön käyttöön tarvitset lisäksi voimassa olevan tilauksen.
Keskustelu
Kommentoi juttua: Savustettu lohi