Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Savustettu lohi

Itse savustettu lohi ja keitetyt varhaisperunat ovat parasta kesäherkkua.

Valmistusaika
30-60 min
Annosmäärä
4  annosta

Ainekset

Savustettu lohi:

  • 1 (noin 800 g) lohifilee
  • 2 tl karkeaa merisuolaa
  • 2 palasokeria
  • kourallinen savustuspuruja

Koristeluun:

  • tuoretta tilliä
  • 2 vartta kevätsipulia
  • 1 sitruuna

Valmistusohje

Savustettu lohi tehdään näin:

1. Pyyhi kalan pinta talouspaperilla. Nypi ruodot pois.

2. Mausta lohen pinta suolalla, kääri voipaperiin ja anna maustua noin 30 minuuttia, mieluiten pari tuntia viileässä. Pyyhi ylimääräinen suola pois.

3. Levitä kourallinen savustuspuruja tasaisesti savustimen pohjalle ja lisää sokeripalat. Kuumenna savustin grillissä. Odota noin viisi minuuttia savun muodostumista. Laita kalafilee savustimen ritilän päälle nahkapuoli alaspäin. Jos käytät sähkösavustinta, toimi laitteesi käyttöohjeiden mukaan.

4. Savusta fileetä noin 30 minuuttia. Ajat ovat viitteellisiä, aika riippuu lohen paksuudesta ja savustimen kuumuudesta. Koristele pinta tillillä, kevätsipulilla ja sitruunalla. Tarjoa savustettu lohi keitettyjen uusien perunoiden kanssa.

Ohje on julkaistu Kotiliedessä 12/18.

Savukala on parasta kesäherkkua: 

Savustettua lakritsilohta ja maissi-nektariinisalaattia

Savustettua lakritsilohta ja grillattua maissi-nektariinisalaattia

Teriyakimarinoitua savulohta ja pikapikkelöityjä tomaatteja

Teriyakimarinoitua savulohta ja pikapikkelöityjä kirsikkatomaatteja

savustettu harissalohi

Savuinen harissa-lohi

Anna.fi: Kevyesti savustettua siikaa ja kantarellimuhennosta


Kommentoi

Kommentoi juttua: Savustettu lohi

Sinun täytyy kommentoidaksesi.