Reseptit
30-60 min
4
Kiitos

Savustettu lohi

Itse savustettu lohi ja keitetyt varhaisperunat ovat parasta kesäherkkua.

Ainekset

Lisää kauppalistalle

Savustettu lohi:

1 (noin 800 g) lohifilee
2 tl karkeaa merisuolaa
2 palasokeria
kourallinen savustuspuruja
Mainos

Koristeluun:

tuoretta tilliä
2 vartta kevätsipulia
1 sitruuna

Valmistusohje

1. Pyyhi kalan pinta talouspaperilla. Nypi ruodot pois.

2. Mausta lohen pinta suolalla, kääri voipaperiin ja anna maustua noin 30 minuuttia, mieluiten pari tuntia viileässä. Pyyhi ylimääräinen suola pois.

3. Levitä kourallinen savustuspuruja tasaisesti savustimen pohjalle ja lisää sokeripalat. Kuumenna savustin grillissä. Odota noin viisi minuuttia savun muodostumista. Laita kalafilee savustimen ritilän päälle nahkapuoli alaspäin. Jos käytät sähkösavustinta, toimi laitteesi käyttöohjeiden mukaan.

4. Savusta fileetä noin 30 minuuttia. Ajat ovat viitteellisiä, aika riippuu lohen paksuudesta ja savustimen kuumuudesta. Koristele pinta tillillä, kevätsipulilla ja sitruunalla. Tarjoa uusien perunoiden kanssa.

Ohje on julkaistu Kotiliedessä 12/18.

Savukala on parasta kesäherkkua: 

Savustettua lakritsilohta ja maissi-nektariinisalaattia

Savustettua lakritsilohta ja grillattua maissi-nektariinisalaattia

Teriyakimarinoitua savulohta ja pikapikkelöityjä tomaatteja

Teriyakimarinoitua savulohta ja pikapikkelöityjä kirsikkatomaatteja

savustettu harissalohi

Savustettu harissa-lohi

Anna.fi: Kevyesti savustettua siikaa ja kantarellimuhennosta

Keskustelu

Kommentoi juttua: Savustettu lohi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X