Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Savustettu punakampela

Punakampela on harvinainen herkku. Savustettu punakampela onnistuu vaikka uunissa savustuspussissa. Tarjoa savustettu punakampela yrttivoin kanssa.

Valmistusaika
alle 30 min
Annosmäärä
4  annosta

Ainekset

Savustettu punakampela

  • 1 iso punakampela
  • 2 rkl rypsiöljyä
  • 2 tl suolaa

Yrttivoi

  • 100 g voita
  • 3 rkl ruohosipulia hienonnettuna
  • ½ sitruunan tuorepuristettu  mehu
  • ¼ tl mustapippuria myllystä

Valmistusohje

Savustettu punakampela tehdään helposti näin:

  1. Pyyhi kalan pinta kuivaksi ja hiero siihen öljy sekä suola. Kuumenna sähkösavustin savulastuineen ja savusta kampelaa 15–20 minuuttia. Voit savustaa kalan myös kotiuunissa savustuspussissa. Pussista löydät helpot käyttöohjeet.
  2. Sulata voi kattilassa. Mausta voi ruohosipulilla ja mustapippurilla. Tarjoa savustettu punakampela yrttivoin kanssa.

Lue myös: Mehevä savustettu lohi – näillä vinkeillä onnistut

Lue myös Anna.fi: Yrttinen kvinoatabbouleh savukalan kanssa on kesän raikkain salaatti


Kommentoi

Kommentoi juttua: Savustettu punakampela

Sinun täytyy kommentoidaksesi.