Reseptit
30-60 min
6

Savustettua lakritsilohta ja grillattua maissi-nektariinisalaattia

Makean suolainen lakritsilohi ja grillattu maissi-nektariinisalaatti ovat yhdessä kesän lyömätön makupari.

Ainekset

Lisää kauppalistalle

Savulohi:

1 kg: n pala lohifileetä
3 sokeripalaa

Mausteseos:

1 1/2 tl fenkolinsiemeniä
2 tl merisuolaa
2 tl lakritsijauhetta

Lisäksi:

kaksi kourallista savustuslastuja

Grillattu maissi-nektariinisalaatti:

2 esikeitettyä maissia
2 nektariinia
2 avokadoa
250 g kirsikkatomaatteja
friseesalaattia
hienonnettua korianteria ja minttua
1 limetin mehu
1 rkl oliiviöljyä
1 rkl hunajaa
ripaus suolaa

Valmistusohje

1. Kuivaa lohen pinta talouspaperilla ja nypi halutessasi ruodot pois. Murskaa morttelissa fenkolisiemenet. Lisää merisuola ja lakritsijauhe ja sekoita ainekset. Ripottele mausteseos fileen pintaan. Levitä kaksinkertaisen foliopalan päälle hieman pienempi pala leivinpaperia ja taittele reunat leivinpaperin päälle. Nosta filee alustan päälle nahkapuoli alaspäin.

2. Levitä savustuslaatikon pohjalle tasaisesti savustuslastut ja sokeripalat. Lämmitä savustuslaatikkoa nuotion päällä ritilällä tai grillissä noin 5 minuuttia, kunnes savua alkaa muodostua.

3. Nosta filee savustusritilän päälle. Sulje kansi ja savusta 35–45 minuuttia tai kunnes kala on mehevän kypsää. Jos savustat nuotiolla, pidä koko ajan pientä tulta yllä.

4. Grillaa esikypsennetyt maissit ja nektariinit grillissä. Vuole maisseista jyvät levymäisinä paloina irti. Halkaise avokado, poista kivi ja lusikoi hedelmäliha leikkuulaudalle. Pilko avokadot, tomaatit ja nektariinit. Revi salaatinlehdet kulhoon. Sekoita limetinmehusta, öljystä, hunajasta ja ripauksesta suolaa pikainen salaatinkastike. Nosta loput salaatin ainekset salaattikulhoon ja mausta kastikkeella.

Ohje on julkaistu Kotiliedessä 10/18.

Lisää lohta grilliin:

hoisin-lohi

Hoisin-lohi

grillattu lohi

Grillattu lohi

savustettu harissalohi

Savustettu harissa-lohi

Anna.fi: Jasmiiniteellä marinoitu lohi

Keskustelu

Kommentoi juttua: Savustettua lakritsilohta ja grillattua maissi-nektariinisalaattia

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X