Reseptit
30-60 min
4

Savustetut perunat ja ruskeavoimajoneesia

Jos olet kyllästy­nyt keitettyihin perunoihin, kokei­le savustaa ne kypsiksi. Savuste­tut perunat mais­tuvat sellaise­naan lisukkeena, ja jämät voi käyt­tää salaattiin.

Ainekset

Lisää kauppalistalle

Savustetut perunat:

1 kg pieniä perunoita esim. Puikula
savupussi tai savustin

Majoneesi:

2 dl majoneesia
100 g voita

Valmistusohje

1. Nosta perunat savustimeen raakoina. Jos käytät pussia, lue ohjeet pussista ja nosta pussi uuniin tai grilliin. Savusta noin 25 minuuttia kovalla lämmöllä. Kypsymisaika riippuu perunan koosta. Puikula kypsyy nopeasti, kiinteät perunat hitaammin.

2. Sulata voita pienessä kattilassa kunnes se ruskistuu ja muuttuu pähkinäisen tuoksuiseksi. Anna jäähtyä.

3. Sekoita jäähtynyt voi majoneesin joukkoon ja nosta kylmään. Tarjoile jäähtyneenä. Majoneesin voi tehdä hyvissä ajoin etukäteen ennen syömistä, vaikka edellisenä päivänä.

Ohje on julkaistu Kotiliedessä 20/18.

Jos olet kyllästynyt keitinperunoihin, kokeile myös näitä perunalisukkeita:

Yrttisuolassa kypsennetyt perunat

Yrttisuolassa kypsennetyt perunat

hasselbackan perunat

Hasselbackan perunapaistos

BBQ-perunat

BBQ-perunat

Anna.fi: Manchegoperunat

Avainsanat

Avainsanat: Sesongit ja teemat: Ruokavalio: Ateriatyyppi: Raaka-aineet:

Keskustelu

Kommentoi juttua: Savustetut perunat ja ruskeavoimajoneesia

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X