Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Savustetut perunat ja ruskeavoimajoneesia

Jos olet kyllästy­nyt keitettyihin perunoihin, kokei­le savustaa ne kypsiksi. Savuste­tut perunat mais­tuvat sellaise­naan lisukkeena, ja jämät voi käyt­tää salaattiin.

Valmistusaika
30-60 min
Annosmäärä
4  annosta

Ainekset

Savustetut perunat:

  • 1 kg pieniä perunoita esim. Puikula
  • savupussi tai savustin

Majoneesi:

  • 2 dl majoneesia
  • 100 g voita

Valmistusohje

Herkulliset savustetut perunat valmistuvat näin:

1. Nosta perunat savustimeen raakoina. Jos käytät pussia, lue ohjeet pussista ja nosta pussi uuniin tai grilliin. Savusta noin 25 minuuttia kovalla lämmöllä. Kypsymisaika riippuu perunan koosta. Puikula kypsyy nopeasti, kiinteät perunat hitaammin.

2. Sulata voita pienessä kattilassa kunnes se ruskistuu ja muuttuu pähkinäisen tuoksuiseksi. Anna jäähtyä.

3. Sekoita jäähtynyt voi majoneesin joukkoon ja nosta kylmään. Tarjoile jäähtyneenä. Majoneesin voi tehdä hyvissä ajoin etukäteen ennen syömistä, vaikka edellisenä päivänä.

Ohje on julkaistu Kotiliedessä 20/18.

Jos olet kyllästynyt keitinperunoihin, kokeile myös näitä perunalisukkeita:

Yrttisuolassa kypsennetyt perunat

Yrttisuolassa kypsennetyt perunat

hasselbackan perunat

Hasselbackan perunapaistos

BBQ-perunat

BBQ-perunat

Anna.fi: Manchegoperunat


Kommentoi

Kommentoi juttua: Savustetut perunat ja ruskeavoimajoneesia

Sinun täytyy kommentoidaksesi.