Reseptit
12
Kiitos

Schwartzwaldin kakku

Elina Jyväs, Eleanora von Smöörin Schwartzwaldin kakku on jo itsessään näyttävä, mutta vimeisen silauksen sille antavat syötävät kultahiput.

Ainekset

Lisää kauppalistalle

Suklaapohja

100 g tummaa suklaata
75 g pehmeää voita
1 dl kidesokeria
2 kananmunaa
2 kananmunankeltuaista
¾ dl erikoisvehnäjauhoja
½ dl mantelijauhetta
¾ tl leivinjauhetta

Pähkinäpohja

2 kananmunanvalkuaista
75 g pehmeää voita
1 ½ dl fariinisokeria
1 kananmuna
1 ½ dl hasselpähkinäjauhoa
1 ⅓ dl erikoisvehnäjauhoja
½ tl leivinjauhetta
½ tl jauhettua neilikkaa
1 dl kermaa

Täyte

noin 300 g kirsikkahilloa
2 dl kuohukermaa
200 g sitruunarahkaa
2 rkl tomusokeria
muutama rouhaisu vaniljamyllystä (Dr. Oetker)

Kuorrutus

300 g tummaa suklaata
1–2 rkl voita

Koristeeksi

tuoreita kirsikoita
tai vuoltuja suklaalastuja
(syötävää koristekultaa)

Valmistusohje

Valmistusaika 2½ tuntia
Pohjien jäähtymisaika 1 tunti

1. Valmista suklaakakkupohja. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Vuoraa irtopohjavuoka (16–18 cm) leivinpaperisuikaleilla. Sulata paloiteltu suklaa vesihauteessa tai miedolla teholla (350 W) mikroaaltuunissa, välillä sekoittaen. Anna suklaasulan jäähtyä. Yhdistä vehnäjauhot ja mantelijauhe sekä leivinjauhe keskenään.

2. Vatkaa pehmeä voi ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi. Lisää kananmunat ja keltuaiset yksitellen koko ajan vatkaten. Lisää jäähtynyt suklaasula voi–sokerivaahtoon, sekoita tasaiseksi. Lisää jauhoseos suklaiseen taikinaan, kääntele tasaiseksi.

3. Levitä taikina leivinpaperisuikaleilla vuorattuun irtopohjavuokaan. Tasoita pinta lastalla ja paista uunin keskitasolla 175 asteessa noin 25 minuuttia. Testaa kakun kypsyys tikulla. Kun kakku on kypsä, tikkuun ei pistettäessä tartu taikinaa. Kumoa hieman jäähtynyt kakku ritilälle.

4. Valmista pähkinäpohja. Jätä uuni päälle 175 asteeseen. Vuoraa irtopohjavuoka (16–18 cm) leivinpaperisuikaleilla. Yhdistä hienoksi jauhetut pähkinät tai pähkinäjauho, vehnäjauhot, leivinjauhe ja neilikka keskenään.

5. Vatkaa valkuaiset puhtaassa ja kuivassa metalli- tai lasikulhossa kovaksi vaahdoksi.

6. Vatkaa pehmeä voi ja fariinisokeri toisessa kulhossa vaahdoksi. Lisää kananmuna koko ajan vatkaten. Lisää jauhoseos ja kerma voi–sokerivaahtoon. Kääntele taikina tasaiseksi. Lisää lopuksi valkuaisvaahto varovasti nostellen.

7. Kaada taikina leivinpaperisuikaleilla vuoratuun irtopohjavuokaan ja paista uunin keskitasolla 175 asteessa noin 25 minuuttia. Testaa kypsyys tikulla ja kumoa hieman jäähtyneenä ritilälle.

8. Valmista täyte. Leikkaa molemmat kakkupohjat jäähtyneinä terävällä, sahateräisellä veitsellä kahdeksi levyksi. Nosta toinen suklaapohja tarjoiluvadille ja sivele kirsikkahillolla.

9.Vatkaa kerma kuohkeaksi vaahdoksi, lisää rahka, tomusokeri ja vanilja. Tarkista maku, lisää tarvittaessa sokeria tai vaniljaa. Levitä ohut kerros kerma–rahkaseosta hillolla sivellylle kakkulevylle. Jatka täyttämistä hillolla ja kermaseoksella, kunnes kaikki kakkulevyt ovat päällekkäin. Päällimmäiselle kakkulevylle ei sivellä täytettä.

10. Valmista kuorrutus. Sulata paloiteltu suklaa vesihauteessa. Vesi ei saa koskettaa kulhon pohjaa, ettei suklaa kokkaroidu. Lisää voi ja sekoita seos tasaiseksi.

11. Levitä suklaa tasaisesti kakun päälle ja reunoille tai anna sen valua vapaasti. Koristele tuoreilla kirsikoilla ja halutessasi syötävillä kultahipuilla. Kun tuoreita kirsikoita ei saa, voit koristella kakun tummasta suklaalevystä vuoluilla, leveillä lastuilla.

Ohje: Elina Jyväs, Eleanora von Smöör

Lisää reseptejä:

Valkosuklainen kirsikkakakku
Laktoositon kirsikkakakku
Mustanmetsän kakku
Ruoka.fi: Suklaa-kirsikkakakku

Keskustelu

Kommentoi juttua: Schwartzwaldin kakku

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X