Reseptit
yli 60 min
Kiitos

Schwarzwaldin kirsikka-suklaakakku

Tämä resepti on peräisin sveitsiläiseltä Robert Örtliniltä. Hänen Kotiliedelle antamaa ohjetta voi yksinkertaistaa käyttämällä valmista marenkia. Marengin voi myös jättää kokonaan pois. Itse tehtyjen suklaalevyjen asemesta suklaan voi vuolla väliin ja päälle juustohöylällä tai perunankuorimaveitsellä suoraan tummasta taloussuklaasta.

Ainekset

Lisää kauppalistalle

Schwarzwaldin kirsikka-suklaakakku:

4 kananmunaa
1.5 dl sokeria (140 g)
2 dl vehnäjauhoja (120 g)
1 tl leivinjauhetta
noin 0,5 dl kaakaojauhetta (40 g)

sokeriliemi:

1 dl vettä
1 dl sokeria
(Kirschiä tai vahvaa vadelma- tai kirsikkamehua)

marenki:

4 valkuaista
1.3 dl sokeria (120 g)
100 g hienoksi hakattua hasselpähkinää

suklaakerros:

150-250 g tummaa suklaata

täyte:

2 dl kuohukermaa, sokeria
säilöttyjä kirsikoita

Koristeeksi

tuoreita kirsikoita tai säilöttyjä kirsikoita

Valmistusohje

 

  1. Vaahdota kananmunat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita vehnäjauhot, leivinjauhe ja kaakaojauhe keskenään ja lisää vaahtoon. Voitele tasapohjaisen kakkuvuoan pohja, mutta reunoista vain pohjasta alkaen 1-2 cm verran. Jos reuna voidellaan kokonaan, niin kakku kypsyessään irtoaa reunoista ja helposti kutistuu. Paista 160-180 asteessa 35-50 minuuttia. Paistoaikaan ja lämpötilaan vaikuttaa kakkuvuoan materiaali ja pinnoitus. Esimerkiksi mustassa, teflonpinnoitetussa vuoassa kakku kypsyy alhaisemmassa lämpötilassa.
  2. Halkaise jäähtynyt kakku. Mausta sokeriliemi vadelma- tai kirsikkamehulla tai vähän Kirschillä eli kirsikkaviinalla. Kostuta kakkulevyt.
  3. Sulata suklaalevyt lempeällä lämmöllä 30-40 asteessa (jos lämpötila kohoaa liikaa, suklaa herkästi harmaantuu). Levitä pehmeä suklaa kahdeksi, ohueksi kakun kokoiseksi levyksi leivinpaperille. Levitä loput ohueksi levyksi.
  4. Jos haluat kakun väliin marenkilevyn, vaahdota valkuaiset, lisää sokeria vähitellen ja lopuksi hienoksi hakatut hasselpähkinät. Levitä seos leivinpaperille kakun kokoiseksi 1-2 levyksi ja paista uunissa 100 asteessa noin 1 1/2 tuntia tai kunnes ne ovat kuivat.
  5. Levitä kakkulevyille vaniljasokerilla maustettua kermavaahtoa ja säilöttyjä, kivettömiä kirsikoita, sitten suklaalevy, marenki ja toinen suklaalevy ja käännä toinen kakkulevy päälle.
  6. Peitä kakku kermavaahdolla, vuole pintaan suklaalevystä lastuja ja koristele kirsikoilla. Voit vielä sihdata pinnalle kaakaojauhetta.

Sveitsiläisen Robert Örtlin Kotiliedelle antamaa ohjetta voi yksinkertaistaa käyttämällä valmista marenkia. Marengin voi myös jättää kokonaan pois. Itse tehtyjen suklaalevyjen asemesta suklaan voi vuolla väliin ja päälle juustohöylällä tai perunankuorimaveitsellä suoraan tummasta taloussuklaasta.

Lue myös: Parhaat herkut kirsikoista

Keskustelu

Kommentoi juttua: Schwarzwaldin kirsikka-suklaakakku

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X