Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Seesamilantut

Pannulla paistetut lanttukuutiot saavat twistin seesaminsiemenistä. Tarjoa lisuke joulupöydässä esimeriksi viikunapossun kanssa.

Valmistusaika
30-60 min
Annosmäärä
4  annosta

Ainekset

Seesamilantut:

  • 500 g lanttua
  • 1 rkl voita
  • ½ tl suolaa
  • ripaus valkopippuria
  • 1 tl inkivääriä
  • 1 rkl siirappia
  • 2 dl vettä

Pinnalle

  • ½ dl paahdettuja seesaminsiemeniä

Valmistusohje

1. Kuori lanttu ja leikkaa se pieniksi kuutioiksi. Kuullota kuutiot pannulla voissa. Lisää muut ainekset ja hauduta kypsiksi noin 20 minuuttia. Ripota pinnalle paahdettuja seesaminsiemeniä.

Tarjoa esimerkiksi viikunapossun kanssa.

Resepti on julkaistu Kotiliedessä 28/16.

Myös nämä maistuvat perinteisen lanttulaatikon sijaan:

Marokkolainen lanttupaistos saa makunsa Ras el Hanout -mausteseoksesta.

Marokkolaishenkinen lanttupaistos

kermaiset lanttukuutiot

Kermaiset lanttukuutiot

karamellisoidut lanttuviipaleet

Karamellisoidut lanttuviipaleet

Ruoka.fi: Peruna-lanttugratiini


Kommentoi

Kommentoi juttua: Seesamilantut

Sinun täytyy kommentoidaksesi.