Reseptit

Seesaminsiemennäkkärit

Valmistusaika
yli 60 min
Annosmäärä
30  annosta

Ainekset

  • 2 dl vettä
  • 25 g hiivaa
  • 1 tl suolaa
  • 2 tl vaaleaa siirappia
  • 1 tl kokonaisia fenkolinsiemeniä
  • 4 rkl seesaminsiemeniä
  • 2 dl ruisjauhoja
  • 3 dl vehnäjauhoja

Valmistusohje

Seesaminsiemennäkkärit
  • 30 kpl
  • valmistusaika 2,5 tuntia
  • paistoaika 3-4 minuuttia

1. Lämmitä vesi kädenlämpöiseksi. Liota hiiva nesteeseen ja lisää suola ja siirappi. Murskaa fenkolisiemenet morttelissa ja lisää ne seesaminsiementen ja jauhojen kanssa taikinaan. Alusta kiinteäksi taikinapalloksi.

2. Leivo taikinasta kapea tanko ja jaa se 20 osaan. Pyörittele niistä palloja. Peitä taikinapallot kelmulla ja nosta kylmään kahdeksi tunniksi. Kauli taikinapalloista jauhojen avulla noin 15 cm halkaisijaltaan olevia superohuita leipiä. Kauli lopuksi näkkileipäkaulimella tai pistele ne kauttaaltaan haarukalla.

3. Nosta leivät leivinpaperoidulle uunipellille ja paista useammassa erässä 200-asteisessa uunissa 3-4 minuuttia. Nosta ritilälle jäähtymään.


Kommentoi

Kommentoi juttua: Seesaminsiemennäkkärit

Sinun täytyy kommentoidaksesi.