Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Seilorin lammaspaisti

Rosmariinin maustamasta suikaloidusta lammaspaistista kypsyy kätevästi pataruoka isollekin joukolle. Seilorin lammaspaisti saa makua kahvista, valkosipulista ja rosmariinista. Marinoitu paisti saa kypsyä uunissa useamman tunnin.

Ainekset

Seilorin lammaspaisti:

  • Lampaanpaisti

Marinadi lampaalle:

  • ½ dl vahvaa kahvia
  • ½ dl öljyä
  • tuoretta rosmariinia
  • valkosipulia

Lammaspaistin valeluun:

  • kahvia
  • kermaa

Valmistusohje

1. Jos marinoit kokonaisen lampaanpaistin, pyydä lihakauppiasta irrottamaan lyhyempi potkaluu. Sekoita marinadiksi yhtä paljon öljyä ja vahvaa kahvia. Mausta marinadi rosmariinilla ja valkosipulilla. Halkaistuja valkosipulinkynsiä voit työntää makua antamaan paistin nahan alle. Anna lampaan maustua 1-2 vuorokautta.

2. Kypsennä lammaspaistia ensin vähän aikaa ilman kantta kovassa lämmössä (225-250 asteessa, noin 10 minuuttia). Alenna lämpötila 120-130 asteeseen ja anna paistin kypsyä kannen alla 4-5 tuntia tai kunnes se on kypsä. Valele välillä kermakahvilla.

3. Kun paistin sisälämpötila on 70 astetta, paisti on sisältä vielä punertavaa, 75-asteisena kypsää ja yli 77-asteisena läpikypsää. Kypsennsyaika riippuu lampaanpaistin koosta, laadusta, iästä. Korkeammassa lämpötilassa paisti kypsyy nopeammin. Anna paistin vetäytyä noin 15 minuuttia ennen leikkaamista.

Rosvopaisti sähköuunissa: Kiedo kokonainen, marinoitu paisti tiukkaan folioon. Kasta veteen niin monta sanomalehden sivua, että ne paistin ympärille kiedottuna peittävät joka kohdan 10-12 kertaisena kerroksena. Merkitse paketti siten, että laitat sen uuniin paistin pintapuoli ylöspäin. Laita paketti 130-asteiseen uuniin ja anna kypsyä vähintään 6 tuntia.

Ohje: Jorma Lindsten

Lue myös:  Perunasta on moneksi arjen ja juhlan herkuksi – 6 herkullista ohjetta lisukkeisiin

 


Kommentoi

Kommentoi juttua: Seilorin lammaspaisti

Sinun täytyy kommentoidaksesi.