Reseptit
4
Kiitos

Sekahedelmäkiisseli ja poltettua marenkia

Perinteinen seka­hedelmäkiisse­li saa pintaansa kauniiksi paah­tuneen marenki­hunnun.

Ainekset

Lisää kauppalistalle

Sekahedelmäkiisseli:

1 ps (250 g) kuivattuja sekahedelmiä
8 dl vettä
1 kanelitanko
1 dl sokeria
1/2 dl appelsiinimehua
2 rkl perunajauhoja

Marenkikuorrutus:

2 kananmunanvalkuaista
11/4 dl sokeria

Valmistusohje

1. Nosta hedelmät kattilaan veden ja kanelitangon kanssa, anna pehmetä tunti. Lisää sokeri ja keitä 10 minuut­tia. Liota perunajauhot appelsiini­mehun kanssa, ja kaada seos ohuena nauhana kattilaan samalla sekoittaen.

2. Kun kiisseli alkaa uudelleen kup­lia, nosta kattila jäähtymään. Poista kanelitanko ja jaa hieman jäähtynyt kiisseli tarjoilumaljoihin. Ripottele pinnalle sokeria. Jäähdytä.

3. Vatkaa valkuaiset vaahdoksi. Lisää loppuvaiheessa sokeri ja vatkaa ko­vaksi, kiiltäväksi vaahdoksi.

4. Pursota marenki jäähtyneiden kiisseleiden pinnalle ja paahda kau­niin ruskeaksi kaasupolttimella.

Resepti on julkaistu Kotiliedessä 27/2016.

Lisää ihania joulukiisseleitä:

sekahedelmäkiisseli

Sekahedelmäkiisseli

karpalokiisseli

Karpalokiisseli

luumukiisseli

Luumukiisseli

Ruoka.fi: Sekahedemäkeitto

Keskustelu

Kommentoi juttua: Sekahedelmäkiisseli ja poltettua marenkia

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X