Reseptit
alle 30 min
6
Kiitos

Sekahedelmäkiisseli

Sekahedelmäkiisseli, sekametelisoppa on jouluinen jälkiruoka, jota nautitaan usein riisipuuron kanssa. Se maistuu myös jouluaaton jälkiruokana kermavaahtonokareen kera.

Ainekset

Lisää kauppalistalle

Sekahedelmäkiisseli:

1 l vettä
300-400 g sekahedelmiä
0,5-1 dl sokeria
1 kanelitanko
0,5 dl perunajauhoja
2 dl vettä
Mainos

Valmistusohje

  1. Keitä sekahedelmät sokerilla ja kanelitangolla maustetussa vedessä, kunnes hedelmät ovat pehmeitä, noin 10 minuuttia. Sokeri keitinvedessä estää hedelmiä hajoamasta. Varo sekoittamasta hedelmiä rikki.
  2. Sekoita perunajauhot kylmään veteen. Lisää suurus ohuena nauhana koko ajan sekoittaen. Kuumenna kiisseliä, kunnes se kuplahtaa. Kaada tarjoilumaljaan ja sirottele pinnalle hiukan sokeria, joka estää kuortumisen.

Vinkki: Jos teet kiisselin pelkästään luumuista, lisää mausteeksi sitruunamehua.

Katso myös:

 

Keskustelu

Kommentoi juttua: Sekahedelmäkiisseli

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X