Reseptit

Senatorin vaalea valkoviinikastike

Ainekset

  • 1 sipuli
  • 2 rkl öljyä tai voita
  • noin 2 rkl vehnäjauhoja (25 g)
  • 2.5 dl kalalientä
  • 1.3 dl valkoviiniä
  • 1.3 dl kuohukermaa
  • 1 laakerinlehti
  • ripaus jauhettua neilikkaa
  • valkopippuria
  • suolaa

Valmistusohje

Senatorin vaalea valkoviinikastike
  1. Kuullota hienonnettua sipulia öljyssä tai voissa noin 5 minuuttia. Lisää vehnäjauhot ja kaada kuuma kalaliemi sekä valkoviini joukkoon. Kypsennä kastiketta noin 5 minuuttia.
  2. Lisää kerma ja mausteet. Jatka kypsentämistä vielä 5 minuuttia. Tarkista maku ja lisää suolaa tarvittaessa.
  3. Siivilöi kastike. Valkoviinikastikkeen makua voit vielä pyöristää voinokareella ja vaahdoksi vatkatulla kermalla.
  • Höyrytä kirjolohi-, kuha- tai haukifileet niukassa valkoviinin maustamassa kalaliemessä laakeassa kattilassa kannen alla muutaman minuutin ajan. Pidä kypsä kala hetken lämpimänä tarjoiluastiassa voipaperin, folion tai kannen alla liedellä tai uunissa. Kalan kypsennykseen käytettyä kalalientä voit keittää kokoon ja käyttää kastikkeeseen. Kaada valmis valkoviinikastike kypsän kalan päälle. Ripottele pinnalle kaprista tai hienonnettua persiljaa.

Kommentoi

Kommentoi juttua: Senatorin vaalea valkoviinikastike

Sinun täytyy kommentoidaksesi.