Reseptit

Sevillan kakut

Valmistusaika
30-60 min
Annosmäärä
75  annosta

Ainekset

  • 3.3 dl fariinisokeria (250 g)
  • 375 g voita
  • 450 g vehnäjauhoja (noin 7 dl)
  • 1 kananmuna
  • 1 tl leivinjauhetta
  • (voiteluun: muna)

koriste:

  • sokeroituja kirsikoita, pähkinöitä, mantelirouhetta tai raesokeria

Valmistusohje

Sevillan kakut
  1. Vaahdota fariinisokeri ja rasva. Lisää kananmuna. Sekoita leivinjauhe osaan jauhoista ja sekoita ne joukkoon. Lisää loput jauhoista.
  2. Pidä taikinaa viileässä, muuten leivonnaiset leviävät uunissa.
  3. Leivo taikinasta käsin pieniä pallosia, nosta ne leivinpaperille. Voit voidella leivonnaiset munalla. Paina keskelle sokeroidun kirsikan palanen, cashewpähkinä tai mantelirouhetta ja raesokeria.
  4. Paista 175 asteessa kauniin ruskeiksi eli noin 12 minuuttia. Jäähdytä ja säilytä tiiviskantisessa rasiassa.
  • ”Nämä leivonnaiset on helppo leipoa. Koristetta vaihdellen ne muuttavat makuaan ja ulkonäköään. Perinteisten pikkuleipien alkuperäinen nimi on serinakakut, mutta meidän perheessä ne ovat aina olleet Sevillan kakkuja.”
  • Ohje Taija Partanen, Kellomäki

Kommentoi

Kommentoi juttua: Sevillan kakut

Sinun täytyy kommentoidaksesi.