Shakshuka eli Lähi-idän aamiaispannu

Shakshuka eli Lähi-idän aamiaispannu 

60
min
4 annosta
30-60 min

Ainekset

1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
1 iso punainen paprika
1 rkl oliiviöljyä
2 tl fariinisokeria
1 tl jauhettua juustokuminaa
ripaus suolaa ja rouhittua mustapippuria
1 prk (400 g) tomaattimurskaa
1 dl vettä
0.5 dl chiliketsuppia
6 kananmunaa
50-75 g fetajuustoa
0.5 dl hienonnettua lehtipersiljaa

Valmistusohje

Shakshuka eli Lähi-idän aamiaispannu on ruokaisa, Lähi-idässä suosittu aamu- ja iltapala. Yrteillä ja juustolla höystetyllä munakkaalla pärjää hyvin.

1. Kuori ja hienonna sipulit. Pese paprika ja poista siemenet ja kanta. Paloittele paprika pieniksi paloiksi. Kuullota aineksia öljyssä mausteiden kanssa pannulla hetki. Lisää pannulle tomaattimurska ja huuhtele purkki vedellä ja lisää vesi ja chiliketsuppi pannulle. Anna pannun kiehua miedolla lämmöllä 10-15 minuuttia.

2. Jos käytit paistamiseen valurautaista pannua, riko suoraan pannun pinnalle varovasti kananmunat, niin että keltuainen jää ehjäksi. Muussa tapauksessa valuta tomaattiseos uunivuokaan ja riko kananmunat pinnalle. Murustele joukkoon fetajuusto.

3. Kypsennä 200-asteisessa uunissa grillivastusten alla noin 10 minuuttia tai kunnes valkuaiset ovat hyytyneet ja keltuaiset jääneet pehmeiksi. Hienonna pinnalle tarjoiltaessa lehtipersiljaa.

Kokeile myös muita maukkaita aamiaisreseptejä:
Paholaisen munat
Uppomunaleivät
Brunssipiiraat
Ruoka.fi: Kolmen juuston munakas

Kuva: Sampo Korhonen/OM-arkisto

19.03.2015
Kotiliesi