Reseptit
30-60 min
10
Kiitos

Shakshuka

Lähi-idän brunssiruokanakin tunnettu tomaatti-kananmunapannu eli shakshuka valmistetaan hyydyttämällä munia tomaatti-sipulikastikkeen päälle ja ripottelemalla päälle lehtipersiljaa. Maukas ruoka nautitaan rapeakuorisen leivän kera.

Ainekset

Lisää kauppalistalle

Shakshuka:

1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
3 pihvitomaattia
3 rkl oliiviöljyä
1 tl jauhettua juustokuminaa
1 tl paprikajauhetta
1 tl suolaa
½ tl rouhittua mustapippuria
1 tl kuivattua oreganoa
200 g fetajuustoa
4 kananmunaa
Mainos

Päälle

tuoretta lehtipersiljaa
oliiviöljyä
ruohittua mustapippuria
tuoretta leipää

Valmistusohje

1. Kuori ja hienonna sipulit. Pese ja kuutioi tomaatit. Kuullota sipuleita öljytyllä pannulla noin 3 minuuttia. Lisää hienonnetut valkosipulit ja kuullota vielä minuutti. Lisää kuutioidut tomaatit ja kuivamausteet. Laita kansi päälle ja hauduta miedolla lämmöllä noin 10 minuuttia, sekoita pari kertaa hauduttamisen aikana. Lisää kuutioitu fetajuusto.

2. Tee pannulle neljä ”kuoppaa”. Riko kananmunat omaan koloon tomaattikastikkeen päälle. Anna hautua kannen alla noin 8–10 minuuttia, riippuen miten kypsiä kananmunia haluat.

3. Viimeistele hienonnetulla lehtipersiljalla, oliiviöljyllä ja rouhitulla mustapippurilla. Nosta brunssipöytään ja dippaa tuoretta leipää kastikkeeseen.

Lisää reseptejä:
Papu-vuohenjuustomunakas
Nokkos-parsapannukakku
Ruoka.fi: Brunssipiiras

Keskustelu

Kommentoi juttua: Shakshuka

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X