Reseptit
yli 60 min
30
Kiitos

Siemennäkkäri

Siemennäkkäri on rapsakka trendiherkku. Tee näkkileipä itse.

Ainekset

Lisää kauppalistalle
2 dl maitoa
25 g hiivaa
1 rkl vaaleaa siirappia
1 tl suolaa
1 tl kokonaisia fenkolinsiemeniä
2 dl spelttijauhoja
1 dl ruisjauhoja
noin 2 dl vehnäjauhoja

Pinnalle

1/2 dl kurpitsan-ja seesaminsiemeniä
sormisuolaa

Valmistusohje

1. Lämmitä maito, liota hiiva siihen, lisää siirappi ja suola. Murskaa fenkoli morttelissa ja lisää jauhojen kanssa taikinaan. Alusta taikinaksi. Peitä kelmulla, kohota puoli tuntia.

2. Jaa taikina kolmeen osaan. Painele palat litteiksi ja ripottele pinnalle jauhoja. Kauli leivinpaperin välissä ohuiksi levyiksi. Irrota päällyspaperi. Sivele pinnalle vettä ja ripottele päälle siemenet ja suolaa.

3. Kauli (koriste)kaulimella pinnalta, jotta saat siemenet kiinni taikinaan. Pistele leivän pintaan vielä kauttaaltaan reikiä haarukalla. Paina veitsellä levyyn noin 5 x 9 cm:n kokoiset palat paloittelua varten.

4. Paista uunissa 225 asteessa 8–9 minuuttia. Tarkkaile, että leivät eivät tummu liikaa.

5. Sammuta uuni ja jätä luukku raolleen. Kuivata näkkärit uunin jälkilämmössä rapeiksi.

Lisää reseptejä:
Siemensämpylät
Siemenleipä
Näkkileipä
Gluteeniton näkkileipä
Ruoka.fi: Siemen-aprikoosipatongit

Keskustelu

Kommentoi juttua: Siemennäkkäri

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X