Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Siemennäkkäri

Siemennäkkäri on rapsakka trendiherkku. Tee näkkileipä itse.

Valmistusaika
yli 60 min
Annosmäärä
30  annosta

Ainekset

  • 2 dl maitoa
  • 25 g hiivaa
  • 1 rkl vaaleaa siirappia
  • 1 tl suolaa
  • 1 tl kokonaisia fenkolinsiemeniä
  • 2 dl spelttijauhoja
  • 1 dl ruisjauhoja
  • noin 2 dl vehnäjauhoja

Pinnalle

  • ½ dl kurpitsan-ja seesaminsiemeniä
  • sormisuolaa

Valmistusohje

1. Lämmitä maito, liota hiiva siihen, lisää siirappi ja suola. Murskaa fenkoli morttelissa ja lisää jauhojen kanssa taikinaan. Alusta taikinaksi. Peitä kelmulla, kohota puoli tuntia.

2. Jaa taikina kolmeen osaan. Painele palat litteiksi ja ripottele pinnalle jauhoja. Kauli leivinpaperin välissä ohuiksi levyiksi. Irrota päällyspaperi. Sivele pinnalle vettä ja ripottele päälle siemenet ja suolaa.

3. Kauli (koriste)kaulimella pinnalta, jotta saat siemenet kiinni taikinaan. Pistele leivän pintaan vielä kauttaaltaan reikiä haarukalla. Paina veitsellä levyyn noin 5 x 9 cm:n kokoiset palat paloittelua varten.

4. Paista uunissa 225 asteessa 8–9 minuuttia. Tarkkaile, että leivät eivät tummu liikaa.

5. Sammuta uuni ja jätä luukku raolleen. Kuivata näkkärit uunin jälkilämmössä rapeiksi.

Lisää reseptejä: Siemensämpylät Siemenleipä Näkkileipä Gluteeniton näkkileipä Ruoka.fi: Siemen-aprikoosipatongit


Kommentoi

Kommentoi juttua: Siemennäkkäri

Sinun täytyy kommentoidaksesi.