Reseptit

Siemenreikäsämpylät

Valmistusaika
30-60 min
Annosmäärä
22  annosta

Ainekset

  • 3 dl kiehuvaa vettä
  • 2 dl maustamatonta luonnonjogurttia
  • 2 rkl siirappia
  • 50 g hiivaa
  • 1 rkl hienokiteistä merisuolaa
  • 1 rkl hienonnettua tuoretta salviaa
  • 1 dl siemeniä, esim. auringonkukan- tai kurpitsansiemeniä
  • 3 rkl oliiviöljyä
  • 10-11 dl hiivaleipäjauhoja

pinnalle:

  • 1 kananmuna
  • auringonkukan- ja/tai kurpitsansiemeniä

Valmistusohje

Siemenreikäsämpylät

1. Kaada kiehuva vesi kulhoon. Sekoita joukkoon luonnonjogurtti ja siirappi.

2. Murenna hiiva kädenlämpöiseen nesteeseen. Lisää suola, salvia, siemenet, öljy ja 3 dl jauhoja taikinaa huolella vispaten.

3. Lisää loput jauhot vähän kerrallaan ja alusta taikinaa käsin noin 10 minuuttia tai yleiskoneessa noin 4 minuuttia, kunnes se irtoaa kulhon reunoista. Anna taikinan kohota peitettynä lämpimässä paikassa kaksinkertaiseksi.

4. Kauli taikinasta jauhotetulla leivinpöydällä muutaman sentin paksuinen levy. Paina rengasmuotilla (halkaisija noin 10 cm) tai lasilla pyöreitä sämpylöitä ja nosta leivinpaperoidulle uunipellille. Anna sämpylöiden kohota 15 minuuttia.

5. Paina snapsilasilla tai pullonkorkilla sämpylöihin reikä. Voitele sämpylät vatkatulla kananmunalla ja ripottele pinnalle siemeniä. Paista 225-asteisessa uunissa noin 10 minuuttia. Anna jäähtyä ja tarjoa tuoreina.


Kommentoi

Kommentoi juttua: Siemenreikäsämpylät

Sinun täytyy kommentoidaksesi.