Reseptit
30-60 min
30
Kiitos

Siemensämpylät

Ainekset

Lisää kauppalistalle
2 dl ruisrouhetta
1 dl ruis-, kaura- tai vehnälesettä
1 dl seesamin- tai pellavansiemeniä
1 dl auringonkukansiemeniä
1 rkl hienoa merisuolaa
5 dl kiehuvaa vettä
25 g hiivaa
2 dl vettä
noin 8 dl vehnäjauhoja

Valmistusohje

1. Mittaa kulhoon ruisrouhe, leseet,
siemenet ja suola. Lisää kiehuvan
kuuma vesi ja sekoita. Anna seoksen
turvota reilu tunti.

2. Liota hiiva kädenlämpöiseen
veteen ja lisää muutama desi
vehnäjauhoja. Sekoita joukkoon
turvonnut siemenseos. Lisää loput
jauhot ja alusta taikinaksi. Kohota
tunti lämpimässä peitettynä.

3. Ripottele leivinpöydälle runsaasti
jauhoja ja kumoa löysähkö
taikina varovasti jauhojen päälle.
Älä vaivaa, etteivät hiivakuplat
hajoa. Taputtele taikina kevyesti
jauhotetuin kämmenin noin
25 x 40 cm:n kokoiseksi levyksi.
Leikkaa levy terävällä veitsellä tai
metallisella taikinalastalla ensin
viiteen suikaleeseen. Leikkaa
sitten suikaleet kuudeksi kolmion
muotoiseksi sämpyläksi.

4. Nostele palat leivinpaperoidulle
uunipellille ja anna kohota lämpimässä
peitettynä. Paista sämpylöitä
225-asteisen uunin keskitasossa
noin 15 minuuttia.

Keskustelu

Kommentoi juttua: Siemensämpylät

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X