Reseptit
30-60 min
9
Kiitos

Sieni-kaalipiirakka

Sieni-kaalipiirakan täytteeseen sopivat melkein mitkä sienet tahansa: suppilovahverot, tatit, kantarellit tai vaikka siitakesienet. Voilla mehevöitetty ja kananmunilla ruokaisaksi tuunattu täyte pyöräytetään rennosti valmiin voi- tai lehtitaikinan väliin ja viimeistellään somaksi seesaminsiemenillä.

Ainekset

Lisää kauppalistalle

Taikina:

500 g pakastettua lehti- tai voitaikinaa

Kaalitäyte:

400 g kaalia
1 rkl öljyä
1 sipuli
1 l sieniä, suppilovahveroita, tatteja, kantarelleja, siitakesieniä
1 tl suolaa
0.5 tl mustapippuria
3 keitettyä kananmunaa
100 g voita
0.5 dl hienonnettua tilliä

voiteluun:

1 kananmuna
2 rkl seesaminsiemeniä
25 g voita

Valmistusohje

 

  • 9 annosta
  • valmistusaika 1 tunti
  1. Leikkaa kaali ohuiksi suikaleiksi. Hauduta se öljyssä pehmeäksi.
  2. Hienonna sipuli. Puhdista ja pilko sienet. Paista sipulia ja sieniä pannussa, kunnes neste on haihtunut ja sipuli hieman pehmennyt. Mausta suolalla ja pippurilla.
  3. Sekoita keskenään haudutettu kaali ja sieniseos. Hienonna kananmunat. Lisää lämpimään kaali-sienitäytteeseen hienonnetut munat ja voi. Anna voin sulaa ja sekoita tasaiseksi. Jäähdytä. Lisää jäähtyneeseen täytteeseen hienonnettu tilli.
  4. Kauli voitaikinasta kaksi levyä, joista toinen on vähän suurempi. Taikinasta riittää hieman uunipeltiä pienempään piirakkaan. Aseta suurempi levyistä leivinpaperin päälle uunipellille. Levitä täyte taikinan päälle, jätä muutama sentti reunoista täyttämättä. Aseta pienempi taikinalevy täytteen päälle ja käännä alemman taikinan reunat napakasti piirakan päälle.
  5. Voitele piirakka munalla ja ripottele pintaan seesaminsiemeniä. Paista sieni-kaalipiirakkaa uunissa 225 asteessa noin 20-25 minuuttia.
  6. Voitele lämmin piirakka vielä voisulalla ja anna vetäytyä leivinliinan alla. Tarjoile sieni-kaalipiirakka lämpimänä tai haaleana.

Keskustelu

Kommentoi juttua: Sieni-kaalipiirakka

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X