Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Sieni-lihapullat

Sieni-lihapullat saavat makua herkullisen aromikkaasta mustatorvisienestä. Parmesaanijuustoraaste tuo sieni-lihapulliin herkullista makua ja suolaisuutta. Lisäsävyä meheviin sieni-lihapulliin tuovat rakuuna ja basilika.

Valmistusaika
alle 30 min
Annosmäärä
4  annosta

Ainekset

Sieni-lihapullat:

  • 200 g mustia torvisieniä
  • 400 g naudan jauhelihaa
  • ½ dl kuivia leivänmuruja
  • 1 dl maitoa
  • 1 kpl kananmuna
  • 1 dl parmesaanijuustoraastetta
  • 1 tl suolaa
  • 1 tl kuivattua rakuunaa
  • 2-3 rkl hienonnettua basilikaa

Paistamiseen:

  • öljyä

Valmistusohje

Sieni-lihapullat tehdään näin:

Sieni-lihapullat tuovat mukavaa vaihtelua perinteisiin lihapulliin.

1. Puhdista ensin torvisienet. Paahda sienet kuivalla pannulla, kunnes niistä on irronnut suurin osa nesteestä. Kaada sienet leikkuulaudalle ja hakkaa ne pienemmiksi paloiksi.

2. Sekoita jauhelihan joukkoon leivänmurut, maito, kananmunat, parmesaaniraaste ja sienet. Mausta murekeseos suolalla, rakuunalla ja hienonnetulla basilikalla. Sekoita huolella.

3. Pyörittele seoksesta kostutetuin käsin lihapullia. Paista sieni-lihapullat öljyssä pannulla kypsiksi.

Lisää lihapullareseptejä:

Lihapullat tomaattikastikkeessa

Mummon lihapullat Aasialaiset lihapullat Lihapullat tomaattikastikkeessa

Katso myös Anna.fi/Ruoka: Sieni-lihapata


Kommentoi

Kommentoi juttua: Sieni-lihapullat

Sinun täytyy kommentoidaksesi.