
Sieni-lihapullat
Sieni-lihapullat saavat makua herkullisen aromikkaasta mustatorvisienestä. Parmesaanijuustoraaste tuo sieni-lihapulliin herkullista makua ja suolaisuutta. Lisäsävyä meheviin sieni-lihapulliin tuovat rakuuna ja basilika.
- Valmistusaika
- alle 30 min
- Annosmäärä
- 4 annosta
Ainekset
Sieni-lihapullat:
- 200 g mustia torvisieniä
- 400 g naudan jauhelihaa
- ½ dl kuivia leivänmuruja
- 1 dl maitoa
- 1 kpl kananmuna
- 1 dl parmesaanijuustoraastetta
- 1 tl suolaa
- 1 tl kuivattua rakuunaa
- 2-3 rkl hienonnettua basilikaa
Paistamiseen:
- öljyä
Valmistusohje
Sieni-lihapullat tehdään näin:
Sieni-lihapullat tuovat mukavaa vaihtelua perinteisiin lihapulliin.
1. Puhdista ensin torvisienet. Paahda sienet kuivalla pannulla, kunnes niistä on irronnut suurin osa nesteestä. Kaada sienet leikkuulaudalle ja hakkaa ne pienemmiksi paloiksi.
2. Sekoita jauhelihan joukkoon leivänmurut, maito, kananmunat, parmesaaniraaste ja sienet. Mausta murekeseos suolalla, rakuunalla ja hienonnetulla basilikalla. Sekoita huolella.
3. Pyörittele seoksesta kostutetuin käsin lihapullia. Paista sieni-lihapullat öljyssä pannulla kypsiksi.
Lisää lihapullareseptejä:
Mummon lihapullat Aasialaiset lihapullat Lihapullat tomaattikastikkeessa
Katso myös Anna.fi/Ruoka: Sieni-lihapata
Kommentoi
Kommentoi juttua: Sieni-lihapullat