Reseptit
30-60 min
8

Sieni-perunavohvelit

Kuinka kekseliäs­tä! Upota muusin jämät vohvelitai­kinaan. Suolai­set sienivohvelit käyvät viikonlo­pun lounaaksi tai iltapalaksi. Lisuk­keeksi sopii puo­lukkahillo.

Ainekset

Lisää kauppalistalle

Sieni-perunavohvelit

4 dl täysmaitoa
1/2 dl sulatettua voita
100 g maustamatonta tuorejuustoa
3 kananmunaa
300 g valmista perunamuusia
4 dl spelttijauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 tl kuivattua timjamia
2 rkl kuivattua tattijauhetta (kuivatuista tateista murskattu jauhe, myös muut metsäsienet käyvät)

Voiteluun:

voita

Lisäksi:

2 dl puolukkahilloa tai puolukoita

Valmistusohje

1. Vatkaa maidon joukkoon sulatettu voi, tuorejuusto ja kananmunat. Lisää joukkoon muusi, jauhot, leivinjauhe, timjami ja sienijauhe. Sekoita kevyesti. Anna taikinan turvota puoli tuntia ennen valmistusta.

2. Paista taikinasta kevyesti voilla voidellulla vohvelipannulla vohveleita. Tarjoile puolukkahillon tai puolukoiden kanssa.

Ohje on julkaistu Kotiliedessä 20/18.

Letut ja vohvelit maistuvat myös suolaisina:

Bataattiletut ja puolukka-chiahillo

Maissiletut ja kurkuma-aioli

Gratinoidut nokkos-vuohenjuustoletut

Anna.fi: Earl Greyllä maustetut belgialaiset vohvelit

Avainsanat

Keskustelu

Kommentoi juttua: Sieni-perunavohvelit

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X