Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Sieni-perunavohvelit

Kuinka kekseliäs­tä! Upota muusin jämät vohvelitai­kinaan. Suolai­set sienivohvelit käyvät viikonlo­pun lounaaksi tai iltapalaksi. Lisuk­keeksi sopii puo­lukkahillo.

Valmistusaika
30-60 min
Annosmäärä
8 annosta

Ainekset

Sieni-perunavohvelit

  • 4 dl täysmaitoa
  • ½ dl sulatettua voita
  • 100 g maustamatonta tuorejuustoa
  • 3 kananmunaa
  • 300 g valmista perunamuusia
  • 4 dl spelttijauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 1 tl kuivattua timjamia
  • 2 rkl kuivattua tattijauhetta (kuivatuista tateista murskattu jauhe, myös muut metsäsienet käyvät)

Voiteluun:

  • voita

Lisäksi:

  • 2 dl puolukkahilloa tai puolukoita

Valmistusohje

Sieni-perunavohvelit tehdään helposti näin:

1. Vatkaa maidon joukkoon sulatettu voi, tuorejuusto ja kananmunat. Lisää joukkoon muusi, jauhot, leivinjauhe, timjami ja sienijauhe. Sekoita kevyesti. Anna taikinan turvota puoli tuntia ennen valmistusta.

2. Paista taikinasta kevyesti voilla voidellulla vohvelipannulla vohveleita. Tarjoile puolukkahillon tai puolukoiden kanssa.

Ohje on julkaistu Kotiliedessä 20/18.

Letut ja vohvelit maistuvat myös suolaisina:

Bataattiletut ja puolukka-chiahillo

Maissiletut ja kurkuma-aioli

Gratinoidut nokkos-vuohenjuustoletut

Anna.fi: Earl Greyllä maustetut belgialaiset vohvelit


Kommentoi

Kommentoi juttua: Sieni-perunavohvelit

Vaa´aton kokki

En omista keittiövaakaa – paljonkohan mahtaa desilitroissa olla 300 g perunamuusia?

Sinun täytyy kommentoidaksesi.