Reseptit
Kiitos

Sieni-pinaattipiirakka

Ainekset

Lisää kauppalistalle

taikinaan:

200 g leivontamargariinia
3 dl vehnäjauhoja
1 dl sämpyläjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1/2 tl paprikajauhetta
1/2 tl suolaa
1 tlk (200 g) maitorahkaa

täytteeseen

200 g pinaatinlehtiä kiehautettuina
300 g kantarelleja tai ruskeita herkkusieniä paloiteltuina
1 kesäsipuli varsineen
1 tl öljyä

päälle:

2 dl ruokakermaa
ripaus pippuria tai paprikajauhetta

Valmistusohje

  1. Kuumenna uuni 175 asteeseen.
  2. Sekoita huoneenlämpöinen rasva, jauhot, leivinjauhe ja mausteet taikinaksi. Lisää maitorahka. Painele taikina ison piirasvuoan (halkaisija noin 24 cm) pohjalle ja reunoille. Pistele ja jätä odottamaan.
  3. Paloittele puhdistetut sienet paistokasariin. Lisää öljy ja kypsennä sekoitellen pari minuuttia tai kunnes sienistä alkaa irrota nestettä. Silppua joukkoon sipuli. Sekoita edelleen minuutin ajan kuumentaen. Kaada sieniseos kulhoon ja lisää samaan pannuun huuhdotut pinaatinlehdet saksilla silputen. Kuumenna hetki ja kaada lehtisilppu sienten sekaan.
  4. Sekoita kerma, kananmunat ja mausteet.
  5. Levitä sieni-pinaattiseos piirastaikinan päälle. Kaada väleihin munamaito.
  6. Nosta piirasvuoka uunin alaosaan ja kypsennä 35-45 minuuttia vuoan materiaalista riippuen. Keramiikkavuoka vaatii pitemmän paistoajan kuin peltivuoka. Piiras on kypsä, kun pinta on hyytynyt ja reunat sekä pohja kauniin ruskeita.

Keskustelu

Aineksissa ei ole kanamunaa vai jääkö se mainoksen alle. IPadkäyttäjä

Kommentoi juttua: Sieni-pinaattipiirakka

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X