Sieni-sipulirisotto
Ainekset
- 4 portobellosientä tai 250-300 g siitakesieniä
- nippu kevätsipulia tai yksi sipuli
- 2 valkosipulinkynttä
- 3 rkl oliiviöljyä
- 2 dl Arborio- tai Carnaoli-risottoriisiä (De Cecco)
- 1 dl kuivaa valkoviiniä
- noin 1 l kana- tai kasvislientä
- nokare voita
- yrttisuolaa
- mustapippuria
- timjamia
- 1 dl parmesaaniraastetta
Valmistusohje
- Viipaloi sienien lakit ja paista ne kevyesti öljyssä. Leikkaa kannat kuutioiksi ja paista öljyssä erikseen.
- Kuori ja hienonna sipuli tai huuhdo kevätsipulit ja leikkaa pieniksi paloiksi. Kuullota sipuli ja riisi öljyssä. Kun riisi on läpikuultavaa, lisää viini ja anna kiehahtaa. Lisää kuumaa kana- tai kasvislientä vähitellen.
- Keitä risotto kypsäksi miedolla lämmöllä koko ajan sekoittaen. Lisää nestettä pieni määrä kerrallaan, sekoita ja anna nesteen imeytyä. Kypsä riisi on pehmeää, mutta jyvät ovat vielä kokonaisia. Lisää sieni- ja kevätsipulisilppu. Sekoita risottoon nokare voita ja puolet juustosta. Laita loput juustosta tarjolle pöytään.
- Nosta risotto tarjoiluastiaan, levitä sieniviipaleet päälle ja tarjoa kuumana. Voit myös annostella risoton kuppeihin, painaa tiiviiksi ja kumota annoslautaselle. Koristele sieniviipaleilla ja muutamalla parmesaanilastuilla.
- Suurilakkisten, kotimaassa viljeltyjen portobellosienien asemesta voit käyttää siitake- tai herkkusieniä.
Kommentoi
Kommentoi juttua: Sieni-sipulirisotto