Reseptit

Sieni-sipulirisotto

Ainekset

  • 4 portobellosientä tai 250-300 g siitakesieniä
  • nippu kevätsipulia tai yksi sipuli
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 3 rkl oliiviöljyä
  • 2 dl Arborio- tai Carnaoli-risottoriisiä (De Cecco)
  • 1 dl kuivaa valkoviiniä
  • noin 1 l kana- tai kasvislientä
  • nokare voita
  • yrttisuolaa
  • mustapippuria
  • timjamia
  • 1 dl parmesaaniraastetta

Valmistusohje

Sieni-sipulirisotto
  1. Viipaloi sienien lakit ja paista ne kevyesti öljyssä. Leikkaa kannat kuutioiksi ja paista öljyssä erikseen.
  2. Kuori ja hienonna sipuli tai huuhdo kevätsipulit ja leikkaa pieniksi paloiksi. Kuullota sipuli ja riisi öljyssä. Kun riisi on läpikuultavaa, lisää viini ja anna kiehahtaa. Lisää kuumaa kana- tai kasvislientä vähitellen.
  3. Keitä risotto kypsäksi miedolla lämmöllä koko ajan sekoittaen. Lisää nestettä pieni määrä kerrallaan, sekoita ja anna nesteen imeytyä. Kypsä riisi on pehmeää, mutta jyvät ovat vielä kokonaisia. Lisää sieni- ja kevätsipulisilppu. Sekoita risottoon nokare voita ja puolet juustosta. Laita loput juustosta tarjolle pöytään.
  4. Nosta risotto tarjoiluastiaan, levitä sieniviipaleet päälle ja tarjoa kuumana. Voit myös annostella risoton kuppeihin, painaa tiiviiksi ja kumota annoslautaselle. Koristele sieniviipaleilla ja muutamalla parmesaanilastuilla.
  • Suurilakkisten, kotimaassa viljeltyjen portobellosienien asemesta voit käyttää siitake- tai herkkusieniä.

Kommentoi

Kommentoi juttua: Sieni-sipulirisotto

Sinun täytyy kommentoidaksesi.