Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Sieni-vuohenjuustopiiraat

Sieni-vuohenjuustopiiraat tehdään tateista tai kantarelleista sekä aromikkaasta vuohenjuustosta. Kermainen täyte sitoo ainekset meheväksi kokonaisuudeksi.

Valmistusaika
30-60 min
Annosmäärä
6  annosta

Ainekset

Taikina:

  • 4 ½ dl jauhoja
  • ½ tl suolaa
  • 125 g kylmää voita
  • ¾ dl kylmää vettä

täyte:

  • noin ½ l tatteja tai kantarelleja
  • 1 sipuli tai 2 salottisipulia
  • 1 rkl öljyä tai voita
  • 3 kananmunaa
  • 2 dl ruokakermaa
  • 150 g ranskankermaa
  • 2-3 rkl tuoretta timjamia hienonnettuna
  • ¼ tl suolaa
  • ¼ tl rouhittua mustapippuria
  • 1 pötkö (200 g) vuohenjuustoa

vuokien voiteluun:

  • öljyä tai margariinia

Valmistusohje

Sieni-vuohenjuustopiiraat leivontaan helposti näin:

1. Mittaa jauhot ja suola kulhoon. Nypi joukkoon pehmennyt rasva. Lisää lopuksi kylmä vesi ja sekoita taikina nopeasti tasaiseksi.

2. Puhdista ja paloittele sienet. Kuori ja hienonna sipulit. Paista sieniä ja sipuleita hetken pannulla kuumassa öljyssä.

3. Kauli tai painele jähmettynyt taikina voideltuihin piirasvuokiin. Pistele piiraspohjat ja laita päälle foliota tai leivinpaperia ja täytä piiraat kuivatuilla herneillä. Esipaista piiraita uunissa 225 asteessa keskitasolla noin 10 minuuttia. Poista herneet ja folio tai leivinpaperi, jatka paistamista vielä 5 minuuttia.

4. Riko munat kulhoon ja vatkaa niiden rakenne rikki. Sekoita joukkoon kerma ja ranskankerma sekä mausteet. Raasta vuohenjuusto raastimen karkealla terällä.

5. Levitä piirasvuokiin ensin sieniseosta. Ripottele päälle vuohenjuustoraastetta ja kaada lopuksi vuokiin kerma-munaseos. Laske uunin lämpö 200 asteeseen ja paista piiraita vielä noin 20 minuuttia.

Lue myös:

Lue myös Anna.fi/ruoka: Sieni-poropiirakka


Kommentoi

Kommentoi juttua: Sieni-vuohenjuustopiiraat

Sinun täytyy kommentoidaksesi.