Reseptit
30-60 min
4

Sienihampurilaiset

Ainekset

Lisää kauppalistalle
4 grahamsämpylää
2-4 lampaankääpää tai isoa irtoherkkusientä (tai portobelloa)

leivitykseen:

1 muna
1 dl korppujauhetta
1/2 tl suolaa tai yrttisuolaa
ripaus valkopippuria

paistamiseen:

1 rkl öljyä tai paistomargariinia

Lisäksi

sitruunamajoneesia tai hampurilaiskastiketta
2 kypsää tomattia viipaloituna
pala kurkkua viipaloituna
(persilja-, tilli- tai ruohosipulisilppua tai kurkkurelissiä)
1 kesäsipuli viipaloituna
4 salaatinlehteä

Valmistusohje

  1. Puhdista ja viipaloi sienet paksuiksi pihveiksi – herkkusienten isot lakit sopivat sellaisinaan. Älä kastele lakkeja.
  2. Kuumenna rasva isossa paistinpannussa keskilämmöllä. Vatkaa muna lautaselle ja sekoita korppujauhe mausteineen toiselle lautaselle. Kasta sienen lakki kerrallaan ensin molemmin puolin kananmunassa ja sitten korppujauheessa. Kypsennä sieniä molemmin puolin rasvassa, yhteensä noin kaksi minuuttia. Nosta sienet pannulta ja paahda siinä lopuksi halkaistut leivät kuumiksi.
  3. Levitä leivän pohjapinnoille ensin majoneesi, sitten salaatinlehti ja sen päälle tomaattiviipaleet. Peitä tomaatit sienipihveillä, kurkkuviipaleilla ja sipulirenkailla. Lisää yrttisilppua ja kurkkurelissiä makusi mukaan. Nosta sämpylöiden leipäkannet paikoilleen ja tarjoa heti.

Avainsanat

Raaka-aineet:

Ruokavalio:

Ateriatyypit:

Keskustelu

Kommentoi juttua: Sienihampurilaiset

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X