Sienikääryleet
Sienikääryleet on syksyn ehdoton hittiruoka. Kurttukaalin lehden sisään rullataan smetanan pehmentämä linssi-sienitäyte.
- Valmistusaika
- yli 60 min
- Annosmäärä
- 30 annosta
- Gluteeniton
- Kasvis
Ainekset
Sienikääryleet:
- kurttukaali
- vettä
- suolaa
Täyte
- 2 dl punaisia linssejä
- kasvisliemikuutio
- kaalin keitinvettä
- 300 g kokoon keitettyjä tai ryöpättyjä sieniä
- nokare rasvaa
- 1 sipuli
- 2 valkosipulinkynttä
- kaalin pienimmät sisuslehdet
- 1 dl smetanaa
- 1 rkl soijakastiketta
Pinnalle
- 1 rkl soijakastiketta
- 1 dl kaalin keitinlientä
- 0.5 dl ruokosokerisiirappia
Kastike
- 1 l puolukoita
- 2 dl ruokosokeria
- 1 rkl raastettua inkivääriä
- 2 tl soijakastiketta
- rouhittua mustapippuria
Valmistusohje
Sienikääryleet tehdään näin:
1. Koverra kaalin kanta pois ja aseta kaali kantaosa alaspäin kattilan kiehuvaan, suolalla maustettuun veteen. Käännä kaalia välillä ja nosta irtoavat lehdet yksi kerrallaan lävikköön valumaan.
2. Huuhdo linssit ja keitä viitisen minuuttia kaalin keitinvedessä, johon on lisätty kasvisliemikuutio tai kasvisfondia. Silppua sipuli ja valkosipulinkynnet, kuullota rasvassa ja lisää joukkoon silputut sienet ja kaalin sisuslehdet, smetana, soijakastike sekä valutetut linssit.
3. Leikkaa kaalin lehdistä kovat ruotiosat matalaksi. Puolita suuret lehdet. Lusikoi lehdelle täytettä ja kierrä kääryleiksi. Lado kääryleet voideltuun uunivuokaan ja valuta pinnalle soijakastiketta, siirappia ja kaalin keitinlientä. Kypsennä 150-asteisessa uunissa noin tunti.
4. Keitä kastikeaineksia viitisen minuuttia ja puserra siivilän läpi sileäksi kastikkeeksi.
Katso myös: Maukkaat kaalikääryleet kuudella eri tavalla
Katso myös Anna.fi: Sieni-kaalikääryleet
Kommentoi
Kommentoi juttua: Sienikääryleet