Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Sienikakkupohja

Sienikakkupohja valmistuu sokerikakkupohjan ohjetta mukaillen. Kuuma vesi sekoitetaan muna-sokerivaahdon joukkoon, jolloin kakkupohjasta tulee ihanan kuohkea ja siemimäisen ilmava.

Valmistusaika
30-60 min
Annosmäärä
12  annosta

Ainekset

Sienikakkupohja

  • 4 kananmunaa
  • 2 dl sokeria
  • 1 dl vettä
  • 3 dl vehnäjauhoja
  • 1 ½ tl leivinjauhetta

Vuokaan

  • 1 rkl voita tai margariinia
  • ½ dl korppujauhoja

Valmistusohje

Sienikakkupohja leivotaan helposti näin:

  1. Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen. 
  2. Pingota leivinpaperi halkaisijaltaan 24 cm:n kokoisen irtopohjavuoan pohjalle. Voitele ja korppujauhota reunat.
  3. Sekoita keskenään kolme desilitraa vehnäjauhoja ja puolitoista teelusikallista leivinjauhetta.
  4. Vatkaa neljä huoneenlämpöistä kananmuna ja kaksi desilitraa sokeria vaaleaksi, paksuksi vaahdoksi.
  5. Kuumenna desilitra vettä kiehuvaksi. Lisää se muna-sokerivaahtoon vähitellen samalla voimakkaasti vatkaten. 
  6. Lisää kuivat aineet siivilän läpi vaahdon joukkoon varovasti nostellen.
  7. Kaada taikina vuokaan. Paista uunin alatasolla 35 min tai kunnes kakkupohja on kypsä. Kokeile kakun kypsyyttä cocktailtikulla kakun keskeltä: kakku on kypsää kun taikinaa ei tartu tikkuun.
  8. Anna kakkpohjan jäähtyä vuoassa 10 minuuttia. Kumoa sienikakkupohja sitten kakkuritilän päälle jäähtymään.

Lue myös: Täytekakku kruunaa pienen ja ison juhlan – näillä neuvoilla leivot täydellisen kakun!

Lue myös Anna.fi: 9 x upea täytekakku


Kommentoi

Kommentoi juttua: Sienikakkupohja

randomheebo

kuka oot poop

sanna juttunen

oikeesti poopp

Vastaa käyttäjälle sanna juttunenPeruuta vastaus

Sinun täytyy kommentoidaksesi.