Reseptit
Kiitos

Sienikastike

Sienikastike syntyy rouskuista, kantarelleista, torvisienistä, tateista tai suppilovahveroista. Tämä sienikastike viimeistellään tuoreella ruohosipulilla tai persiljalla. Kermainen sienikastike höystää liharuoat ja maistuu paistettujen kuha- tai ahvenfileiden kanssa sekä sellaisenaan keitettyjen perunoiden kaverina.

Ainekset

Lisää kauppalistalle

Sienikastike

0,5-1 l tuoreita rouskuja tai noin 4 dl suolasieniä
25 g voita tai margariinia
1 pieni sipuli
3 rkl ruissihtijauhoja
3 dl vettä
suolaa
ripaus valkopippuria tai paprikaa
2 dl kuohukermaa

pinnalle:

ruohosipulia tai persiljaa

Valmistusohje

Sienikastike syntyy näin:

1. Puhdista tuoreet sienet ja ryöppää ne väljässä vedessä. Huuhtele, valuta ja pilko melko suuriksi kappaleiksi. Liota suolasienet lämpimässä vedessä. Hienonna.

2. Hienonna sipuli. Sulata voi paistinpannussa ja ruskista sienet siinä hyvin. Lisää loppuvaiheessa myös jauhot.

3. Sekoita varoen ja lisää sitten vähitellen vesi ja sipulisilppu. Keitä kastike sileäksi ja kypsäksi, mausta ja lisää lopuksi kerma.

Katso lisää sienireseptejä:

 

 

 

 

 

 

Sieni-porokeitto

 

 

 

 

 

 

Sieni-pinaattipiirakka

 

Sienikiusaus

 

 

 

 

 

 

Sienikiusaus

 

 

 

 

Avainsanat

Raaka-aineet:

Ruokavalio:

Reseptien avainsanat:

Ateriatyypit:

Keskustelu

Kommentoi juttua: Sienikastike

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X