Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Sienikiusaus

Sienikiusaus on herkullinen iltaruoka, joka syntyy nopeasti puolivalmiista perunaseoksesta ja suppilovahveroista.

Valmistusaika
yli 60 min
Annosmäärä
8 annosta

Ainekset

Sienikiusaus

  • 1 l suppilovahveroita
  • voi-öljyseosta (tai 170 g pekonia)
  • 1 kg perunasipuliseosta (pakaste)
  • 2 tl suolaa
  • 1 ripaus valkopippuria
  • 4 dl ruokakermaa

Pinnalle

  • 1 dl parmesaania

Valmistusohje

Sienikiusaus valmistuu näin helposti:

Sienikiusaus valmistuu vikkelästi, kun teet sen kaupan pakastealtaan perunasipulisekoituksesta.

1. Puhdista ja silppua sienet. Kuumenna rasva ja lisää joukkoon silputut sienet ja paista. Jos käytät pekonia, saksi se pieniksi paloiksi ja ruskista pannulla ennen sienien lisäämistä.

2. Kaada puolet perunasipuli-seoksesta laakean vuoan pohjalle. Kaada päälle sieniseos, joka on maustettu kevyesti suolalla ja pippurilla.

3. Kaada jäljellä oleva perunaseos vuokaan. Sekoita mausteet ja parmesaani kermaan, kaada seos vuokaan. Kypsennä sienikiusausta 200-asteisessa uunissa noin tunti.

Vinkki: Syksyn myöhäisimmän sadon antaa tähänkin kiusaukseen käytettävä suppilovahvero. Pakkasista piittaamaton sieni kasvaa suurina joukkoina sammalten seassa. Suppilovahvero sopii niin sienikeittoon, kastikkeeseen, piirakoihin kuin uuniruokiin.

Katso myös Anna.fi/Ruoka: Suppilovahverokeitto


Kommentoi

Kommentoi juttua: Sienikiusaus

Sinun täytyy kommentoidaksesi.