Reseptit

Sienikroketit

Valmistusaika
alle 30 min
Annosmäärä
10  annosta

Ainekset

  • 250 g portobello tai isoja herkkusieniä
  • 1 sipuli
  • 2 vaaleaa hieman kuivahtanutta paahtoleipäviipaletta
  • 2 rkl parmesaanijuustoa
  • ripaus suolaa ja rouhittua mustapippuria
  • 2 rkl venäläistä jogurttia, smetanaa tai ranskankermaa

paistamiseen:

  • rypsiöljyä

Valmistusohje

Sienikroketit

1. Paahda pilkotut sienet kuivalla pannulla, jotta nesteitä haihtuu. Hienonna sipuli ja lisää pannulle toviksi. Anna jäähtyä.

2. Paahda leivät ja jauha muruiksi. Painele jäähtynyt seos kevyesti siivilässä, jotta saat nesteet pois.

3. Kaavi seos kulhoon ja lisää 2 rkl leivänmurusia. Kaada loput murut lautaselle, ja lisää seokseen parmesaaniraate, mausteet ja jogurtti, smetana tai ranskankerma.

4. Muotoile noin 10 pyörykkää. Kääntele murusissa. Paista käännellen öljyssä keskilämmöllä.


Kommentoi

Kommentoi juttua: Sienikroketit

Sinun täytyy kommentoidaksesi.