
Sienileipä
- Valmistusaika
- 30-60 min
- Annosmäärä
- 4 annosta
- Kasvis
Ainekset
- 1 l sieniä
- 1 sipuli
- 2 valkosipulinkynttä
- nokare rasvaa
- 1 dl kermaa
- 2 tl soijakastiketta
- valkopippuria
- timjamia
- 150 g juustoraastetta
- 1 patonki
Valmistusohje
1. Puhdista sienet. Silppua sipuli ja valkosipulinkynnet. Kuullota sipulit rasvassa. Lisää joukkoon sienet ja kuullota. Keitä sienistä irtoava neste kokoon. Lisää kerma ja mausteet. Keitä kokoon. Lisää lopuksi juustoraaste.
2. Halkaise patonki ja jätä kansiosa ohuemmaksi. Aseta patongin pohjapuoli uunipellin leivinpaperille. Lusikoi sienimuhennos leivälle ja kuorruta 200-asteessa 10-15 minuuttia. Aseta kansi päälle ja paloittele. Tarjoa keiton kanssa tai teepöydässä.
Vinkki: Sienileivän päälle sopivat kaikki sienet. Kantarellit, mustat torvisienet ja tatit maistuvat yhdessä herkullisilta
Kommentoi
Kommentoi juttua: Sienileipä